Info

Thuis kracht- en conditioneringsoefeningen voor volleybal

Thuis kracht- en conditioneringsoefeningen voor volleybal


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volleybal is een krachtsport; het is snel, explosief en de beste spelers zijn degenen die de meeste behendigheid en kracht hebben. Om de beste speler te zijn die je kunt zijn, zijn kracht- en conditioneringsoefeningen een must, of je in vorm blijft in het laagseizoen of je voorbereidt op try-outs. U hebt geen sportschool of speciale apparatuur nodig om oefeningen uit te voeren waarmee u uw reactietijd, vaardigheden, kracht en conditie kunt verbeteren.

Van de vloer

Een volleybalspel bestaat uit momenten van intense bewegingen, gevolgd door een korte rustperiode. Specifieke conditioneringsoefeningen zijn nodig om je voor te bereiden op dit soort sport. Begin in je voortuin met een volleybal en een partner. Ga op je buik liggen op 15 tot 20 voet afstand van je partner. Je partner slaat de bal en gooit hem vervolgens in de lucht. De worp kan een makkelijke zijn die dichtbij is of een harde die ver weg is van je startpositie. Als je de bal hoort slaan, ga dan zo snel mogelijk van de grond af, ga naar de bal toe, ga in positie staan ​​en geef de bal direct terug aan je partner. Keer terug naar de startpositie en herhaal 10 tot 20 keer en wissel dan van plaats met uw partner.

Ball Drop en Sprint

Omdat volleybal zo'n snelle sport is, moet je een snelle reactietijd hebben als je wilt excelleren. Om je snelheid te verbeteren, zijn er een paar oefeningen die je thuis kunt doen - je hebt alleen een partner en een tennisbal nodig. Probeer de bal te laten vallen en te sprinten, waarbij je partner op 10 voet afstand staat en de tennisbal op schouderhoogte houdt. Wanneer hij het laat vallen, sprint hij naar hem toe om de bal te vangen voor de tweede sprong. Loop terug naar de startpositie en herhaal.

Shuttle run

De shuttle-run helpt je om je sprinttijd en vermogen om snel terug te keren naar je startpositie te verbeteren. Stel drie markeringen in - gebruik boeken, flessen water, volleyballen of wat je bij de hand hebt, elk 5 meter uit elkaar. Sprint van de eerste marker naar de tweede, draai en sprint terug. Sprint helemaal naar de derde marker en sprint terug naar de eerste. Rust een paar seconden voordat je het herhaalt. Stel voor een langere oefening een vierde maker in en voeg nog twee sprints toe aan je oefening. Na het sprinten naar de tweede marker en terug, sprint je naar de derde en keer je terug naar de eerste. Sprint dan naar de vierde marker en terug naar de eerste. Rust een paar seconden en herhaal.

Wandoefeningen

Veel volleybaloefeningen kunnen thuis worden gedaan met alleen een muur. Wandblokken zullen de beensterkte verbeteren en helpen bij het oefenen met blokkeren. Begin in een blokkerende positie - voeten op schouderbreedte uit elkaar, knieën gebogen, armen omhoog en vingers wijd gespreid - en spring dan om een ​​blok na te bootsen, waarbij je je armen uitstrekt om zo hoog mogelijk op de muur te reiken. Keer terug naar uw startpositie en herhaal dit 10 tot 20 keer. Je kunt ook werken aan passen, instellen en zelfs serveren met alleen een volleybal en een muur. Kies een plek op de muur en probeer elke keer dezelfde plek te raken wanneer je het volleybal passeert, plaatst of serveert.Opmerkingen:

 1. Momus

  Ik denk dat ik fouten maak.

 2. Lynne

  Opmerkelijk, het is een zeer waardevol antwoord

 3. Aglaval

  Heerlijk

 4. Calles

  Sorry, post verwijderdSchrijf een bericht