Adviezen

Voordelen van isotone oefeningen

Voordelen van isotone oefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Isotone oefening wordt gekenmerkt door de productie van dynamisch extern werk veroorzaakt door spiercontractie. In essentie is isotone oefening het type oefening waarmee uw spieren gedurende een langere periode tegen zeer lage weerstanden kunnen bewegen. Voorbeelden van isotone oefeningen zijn zwemmen, hardlopen, skiën en yoga. Timmerwerk en het gras maaien worden ook beschouwd als isotone oefening, volgens Harvard Health Publications. Isotone oefeningen bieden tal van gezondheidsvoordelen, variërend van verbeterde spierkracht tot een vermindering van uw risico op hartaandoeningen.

Verbetert spierkracht

Isotone oefentonen en versterkt uw spieren. Terwijl je spieren samentrekken tegen de weerstand, beginnen ze zich op cellulair niveau aan te passen. Dit betekent dat uw spiercellen groter worden en dat ze meer kunnen trekken. Over het algemeen zal spieraanpassing leiden tot sterkere, gezondere spieren.

Verbeterde botdichtheid

Naarmate je ouder wordt, worden je botten minder dicht en heb je een verhoogd risico op osteoporose. Isotone oefening heeft echter aangetoond dat het osteoporose voorkomt en de botdichtheid verbetert, meldt Harvard Health Publications. De repetitieve stress die op uw botten wordt uitgeoefend tijdens isotone oefening, dwingt het botweefsel om sterker en dichter te worden. Isotone oefening vermindert ook uw risico op fracturen of gebroken botten.

Verlaagd risico op hartziekten

Hart-en vaatziekten is een van de meest voorkomende ziekten in de Verenigde Staten. Gelukkig vermindert een regelmatige isotone oefeningsroutine het risico op hartaandoeningen met maar liefst 20 tot 25 procent, volgens een artikel in het Ochsner Journal. Zelfs als u lijdt aan obesitas of congestieve hartaandoeningen, leidt isotone oefening vaak tot een verminderde risico op cardiovasculaire complicaties. Raadpleeg een arts voordat u een isotoon regime start om letsel of verergering van een reeds bestaande aandoening te voorkomen.

Revalidatie

Isotone oefeningen worden vaak gebruikt in een revalidatieomgeving. De consistente beweging tegen lage weerstanden helpt spierbeschadiging te herstellen, terwijl het bewegingsbereik en de spierkracht worden verbeterd. Aanvankelijk beginnen revalidatie-oefeningen langzaam en richten zich op de juiste techniek en uithoudingsvermogen. Naarmate het proces vordert, worden patiënten belast met langere, intensievere trainingen die proberen de volledige spierfunctie te herstellen.


Bekijk de video: 7 voedingsmiddelen die buikvet verbranden (Mei 2022).