Adviezen

Jack LaLanne's workouts

Jack LaLanne's workouts


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Jack LaLanne heette "The Godfather of Fitness" en de eretitel paste net zo goed als een van zijn kenmerkende jumpsuits. LaLanne, die stierf in 2011 op 96-jarige leeftijd, bracht een revolutie teweeg in de Amerikaanse gezondheids- en fitnessindustrie. Decennia zijn tijd vooruit, pleitte LaLanne voor een gezond dieet, dagelijkse lichaamsbeweging voor iedereen en training met gewichten, waarvan veel artsen geloofden dat het zou leiden tot hartaanvallen. Het dagelijkse tv-programma van LaLanne, dat liep van de jaren 1950 tot de jaren 1980, bracht zijn boodschap onder de aandacht van de massa. LaLanne pionierde met het idee dat lichaamsbeweging en gewichtstraining goed waren voor vrouwen, gehandicapten en ouderen. Hij begon de eerste gezondheidsclubs in Amerika, vond een aantal trainingsapparaten uit, zoals de beenverlengingsmachine, en diende als de belangrijkste evangelist van de natie voor een gezonde levensstijl.

Gewichten

LaLanne trainde elke dag. Hij begon elke ochtend vroeg, terwijl hij nog in bed lag voordat hij om 4 uur 's ochtends - 5 of 6 uur' s ochtends in zijn latere jaren opstond om gewichten op te heffen. Zoals "The Wall Street Journal" verklaart, wisselde zijn dagelijkse routine van 90 minuten afwisselend bovenlichaamwerk de ene dag met het onderlichaam de volgende dag. Hij deed 10 tot 15 herhalingen tot mislukking en veranderde zijn trainingsroutine om de 30 dagen, een ander idee zijn tijd vooruit. LaLanne gebruikte vaak gewone huishoudelijke artikelen - handdoeken, stoelen, bezemstelen - om oefeningen te maken of te variëren.

Cardio

Na de gewichtssessie zou LaLanne ontbijten en vervolgens rennen en / of het zwembad raken voor zijn dagelijkse cardio-training van 30 of 60 minuten. Bekend om zijn legendarische zwemprestaties en stunts - hij sleepte 70 geladen boten 1 1/2 mijl in Long Beach Harbor op 70-jarige leeftijd - LaLanne bond zich vaak vast aan een riem om weerstand te bieden wanneer hij zwom of peddelde tegen een stroom in zijn huis zwembad of in de oceaan.

Voeding

LaLanne bepleitte oefening en gezond eten, en beiden stonden centraal in zijn kruistocht om Amerika vorm te geven. Zijn dagelijkse voeding bestond grotendeels uit eiwitten voor eiwitten, veel rauwe groenten en vis en salade voor het avondeten. Hij snakte nooit - ooit. Hij anticipeerde op het groeiende probleem van zwaarlijvigheid in Amerika en schold tegen verwerkt voedsel, hoewel hij zijn opvattingen altijd op een positieve of humoristische manier presenteerde. "Zou je je hond 's ochtends zelfs een kop koffie en een donut geven?" hij vroeg. Zijn voedingsregels waren eenvoudig, hoewel extreem moeilijk te volgen. "Als de mens het maakt, eet het dan niet. Als het goed smaakt, spuug het dan uit." LaLanne anticipeerde zelfs op de gezondheidsvoordelen van rode wijn, terwijl ze elke avond een glas dronk tijdens het diner, en merkte op dat de vlno-liefhebbende Fransen de neiging hadden een lang leven te leiden.

Overwegingen

De 5-voet-6 en 150-pond LaLanne ontmoette Arnold Schwarzenegger nadat de Oostenrijker zich in 1968 in Amerika vestigde. LaLanne overtrof de toekomstige kampioen bodybuilding in vriendelijke pushup- en pullupcompetities op Muscle Beach, hoewel LaLanne in de vijftig was. Gouverneur Schwarzenegger benoemde later LaLanne als hoofd van de California Governor's Council on Physical Fitness and Sports. LaLanne besteedde veel van zijn tijd in die jaren aan het ontwikkelen van fitness- en voedingsprogramma's voor kinderen die zwaarlijvigheid bestrijden, en voor andere kwalen met betrekking tot een gebrek aan lichaamsbeweging en een goed dieet.