Adviezen

Speerwerpen Oefeningen

Speerwerpen Oefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het werpen van de speer vereist kracht, kracht en mobiliteit. Het is echter niet genoeg om gewoon je gooien te oefenen; om uit te blinken in de sport, moet je ook verschillende trainingsmethoden gebruiken om je tempo, kracht en techniek te verhogen. Een kracht- en conditieplan dat draait om samengestelde vrije gewichtsoefeningen en algemene snelheids- en behendigheidsoefeningen zullen prima werken. maar om uw resultaten te maximaliseren, zijn er specifieke oefeningen die u moet opnemen.

Medicijnbal gooit

Omdat de speer een explosieve gebeurtenis is, moet je werken aan het vergroten van je kracht. Macht is massa maal versnelling, dus je moet sterker en sneller worden. Medicijnbal gooit is de ideale manier om dit te doen. Begin elke til-sessie met vijf tot 10 sets van drie medicijnbalworp. Roteer tussen overarm, onderarm en rotatie-worpen, en focus op het zo snel mogelijk bewegen van de bal. Voormalig Olympische speerwerper Roald Bradstock beveelt het gebruik aan van een bal met een gewicht tussen 2,2 en 6,6 pond, omdat de speer zelf zo licht is dat trainen met een te zwaar gewicht contraproductief kan zijn.

Kabelhoutsnippers

De laatste beweging in de worp, terwijl u de speer loslaat, is sterk afhankelijk van torsorotatie, en hiervoor hebt u sterke kernspieren nodig, met name de schuine. Ga naast een kabelmachine staan ​​en pak de hoge poeliehandgreep. Zet je schrap en draai dan weg van de machine, met behulp van je buikspieren om de beweging te initiëren en te stoppen. Gebruik een gewicht dat een uitdaging is, maar waarmee je drie sets van 10 herhalingen met een perfecte vorm kunt doen. Als u geen toegang hebt tot een kabelmachine, kunt u een weerstandsband gebruiken die aan een power rack is bevestigd.

Speerpersen

Sterke schouders zijn van vitaal belang voor het optimaliseren van uw werpprestaties, en de toepasselijk genoemde speerpers is hiervoor uw beste keuze. Houd een halter in één hand op schouderhoogte, met uw handpalm naar uw hoofd gericht, druk dan uw arm omhoog tot volledige extensie, pauzeer een seconde en laat hem dan weer zakken. Zelfs met alleen een lege balk zal dit een uitdaging voor je grip zijn en je schouderstabiliteit testen. Dit bootst de speerpositie perfect na en de neutrale handpositie vermindert de belasting op het schoudergewricht. Gebruik deze als uw belangrijkste oefening voor het bovenlichaam.

Gezicht trekt

Een probleem dat concurrenten in elke werpsport plaagt, is een te grote afhankelijkheid van de borst-, schouders- en triceps-spieren, wat kan leiden tot overmatige interne rotatie van de schouders en botsing van de rotatormanchet en verwondingen kan veroorzaken. Om dit tegen te gaan, heb je veel training voor de bovenrug en schouderbladstabilisatie nodig. Deze kunnen worden uitgevoerd op een kabelmachine of met een weerstandsband, door het gewicht naar je gezicht te trekken en je schouderbladen samen te drukken. Volgens krachttrainer Charles Poliquin richten gezichtstrekkingen zich op de middelste en onderste trapeziusspieren, die vaak onderwerkt zijn bij gooiende atleten.


Bekijk de video: Gymles: Atletiek 10: Speerwerpen methodiek en oefeningen (Mei 2022).