Info

The Best Assisted Stretches by Muscle Groups


Of u nu een atleet bent of gewoon een gezondheidsbewust persoon, u weet ongetwijfeld dat flexibiliteit belangrijk is voor trainingsdoeleinden, comfort en bewegingsvrijheid in uw dagelijks leven. Alleen rekken is effectief, maar ondersteunde rekoefeningen bieden extra voordelen, waardoor diepere rekoefeningen, langere houdingen en posities mogelijk zijn die moeilijk alleen te bereiken zijn. De best ondersteunde rekoefeningen vergroten uw bewegingsbereik op een veilige, gecontroleerde manier.

Schouders

Voor de best ondersteunde schouderrek moet uw partner recht achter u staan ​​terwijl u zit. Voer de zittende overhead-triceps uit door uw arm over uw hoofd te heffen en uw partner uw onderarm achter uw hoofd te houden en naar beneden te trekken. Je kunt deze stretch veranderen in een overhead lat stretch door je pols naar de achterkant van je schouder te trekken en weg te leunen van de stretch. Je schouders zijn extreem complexe gewrichten en moeten aanzienlijk worden uitgerekt voordat extreme trainingen worden uitgevoerd.

Kist

Het strekken van de borstspieren in samenwerking met de schouderspieren bevordert het bewegingsgemak in uw bovenlichaam. Voer de achterhoofdskastrek uit door uw handen achter uw hoofd te plaatsen, naar voren te kijken en uw partner uw ellebogen te laten grijpen met zijn knie tegen uw rug geschoven en uw ellebogen naar achteren te trekken.

Lies

Misschien veroorzaakt geen spier meer ongemak wanneer het wordt gespannen dan de lies, waardoor een diepe geassisteerde stretch uitermate voordelig is. Bij de liesstreek met rechte benen moet je op de grond liggen met je benen recht omhoog. Je partner grijpt je enkels vast en trekt je benen uit elkaar, spreidt ze naar de grond en houdt de stretch vast.

Bilspieren

De bilspieren - de spieren van je billen - zijn de grootste spieren in je lichaam, waardoor een geassisteerde bilspier veel effectiever is dan een individuele stretch. Voor de liggende glute stretch, ga op de vloer liggen en laat je partner je knie en heup buigen en je been over je lichaam draaien. Je partner leunt dan naar voren en oefent druk uit op het gebogen been om de glute te strekken.

Overwegingen

Intens strekken zonder de juiste opwarming kan ernstige spierverrekkingen of zelfs tranen veroorzaken. Voer altijd een lichte cardiovasculaire routine uit voordat u gaat strekken. Vermijd tijdens individuele en begeleide rekoefeningen om een ​​diepe rek in een gevaarlijke te veranderen. U of uw partner moet uw lichaam strekken tot een punt van mild tot matig ongemak, maar nooit matige tot ernstige pijn. Scherpe pijn is een indicatie dat u een spier of ligament te ver uitrekt. Als de pijn meerdere dagen aanhoudt na een rekoefening, raadpleeg dan uw arts.