Adviezen

Is het Jenny Craig-dieet gezond?

Is het Jenny Craig-dieet gezond?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het Jenny Craig-dieet werd door een panel van gezondheidsexperts en voedingsdeskundigen uitgeroepen tot het beste van zes populaire diëten die zijn getest door ConsumerReports.org, en plaatste een 8e van de 29 diëten die door een panel van gezondheidsexperts en voedingsdeskundigen werden onderzocht op U.S. News & World Report. Het Jenny Craig-dieet bestaat uit ingevroren of gedroogde voorgerechten die dieters aanvullen met vers fruit, groenten en vetvrije zuivelproducten en wordt geprezen als veilig en eenvoudig te volgen, hoewel gezondheidswerkers waarschuwen dat het misschien niet de beste keuze voor iedereen is. Raadpleeg uw arts voordat u begint met het Jenny Craig-dieet.

Voedingswaarde

Volgens zowel U.S. News & World Report als ConsumerReports.org is het Jenny Craig-dieet qua voedingswaarde gezond, vooral in vergelijking met andere gewichtsverliesprogramma's. Het voldoet aan de door de overheid aanbevolen dagelijkse voedingsrichtlijnen voor eiwitten, vetten, koolhydraten en mineralen zoals calcium. Tenzij u echter voorzichtig bent met het voedsel dat u kiest om uw Jenny Craig-maaltijden aan te vullen, krijgt u mogelijk niet voldoende vezels, kalium of vitamine B12. Voedingsdeskundige Monica Reinagel waarschuwt dat de maaltijden van Jenny Craig rijk zijn aan suiker, gehydrogeneerde oliën en additieven. De maaltijden zijn mogelijk ook niet geschikt voor mensen met een natriumarm dieet.

Gewichtsverlies

Voorstanders van Jenny Craig zeggen dat je volgens het plan tot 2 pond per week kunt verliezen. Mayo Clinic specialist in preventieve geneeskunde Dr. Donald Hensrud zegt dat dit gewichtsverlies als veilig wordt beschouwd omdat u nog steeds voldoende calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgt om uw lichaam goed te laten functioneren. Hensrud zegt ook dat langzaam, gestaag gewichtsverlies u waarschijnlijk helpt om op lange termijn af te blijven. Het Jenny Craig-dieet is relatief effectief voor zowel gewichtsverlies op korte als op lange termijn, concludeerde het expertpanel van U.S. News & World Report.

Cardiovasculaire voordelen

Hoewel het Jenny Craig-dieet niet direct in verband wordt gebracht met het voorkomen of behandelen van hart- en vaatziekten, kan het succes als een gewichtsbeheersingsprogramma het een gezonde manier maken om uw risico op hartproblemen te verlagen. In 2010 rapporteerde een studie gepubliceerd in het "Journal of the American Medical Association" dat vrouwen die het Jenny Craig-dieet volgden in een jaar ongeveer 10 procent van hun lichaamsgewicht verloren, vergeleken met vrouwen die een typisch caloriearm dieet volgden die slechts 2,6 verloren procent van hun lichaamsgewicht. De onderzoekers zeiden dat het effect van het plan op het gewicht het risico van een dieter op een beroerte, hartaandoeningen en hoge bloeddruk zou kunnen helpen verlagen. De studie werd echter gefinancierd door Jenny Craig en betrof deelnemers gratis producten en uitgebreide één-op-één counseling, dus er is meer onderzoek nodig.

Diabetes preventie en management

Als je gewicht verliest met het Jenny Craig-dieet, verklein je de kans op diabetes. Mensen die al gediagnosticeerd zijn met Type 2 diabetes, kunnen Jenny Craig Type 2 kiezen, een versie van het programma dat een eet- en lichaamsbeweging omvat die speciaal is ontworpen voor diabetici. Alle maaltijden op Jenny Craig Type 2 voldoen aan de voedingsaanbevelingen van de American Diabetes Association voor diabetici. Van de mogelijke vijf sterren, gaf de meerderheid van de gezondheidsexperts die betrokken zijn bij de rangschikking van het Amerikaanse Nieuws & Wereldrapport het Jenny Craig-dieet 3 sterren voor effectiviteit bij het voorkomen en beheren van diabetes.


Bekijk de video: Vegan Vs Paleo ft. Gary Yourofsky (Mei 2022).