Adviezen

Joggen 's nachts


De dagen van waarschuwingen tegen sporten te dicht voor het slapengaan zijn voorbij. Onderzoek uitgevoerd door bewegingswetenschappers aan de Universiteit van South Carolina in 2006 sluit zich aan bij een groot aantal studies die het idee tegenspreken dat rigoureuze oefeningen voor het slapengaan verstorend kunnen zijn voor rust. Voor de meeste mensen verbetert de kwaliteit van de slaap na een avondje joggen of trainen, volgens een rapport over het onderzoek gepubliceerd in "Runner's World". Voor degenen die 's nachts joggen in stedelijke, voorstedelijke of landelijke omgevingen, kunnen de voordelen opwegen tegen de nadelen, vooral wanneer rekening wordt gehouden met trainingsvoorbereidingen en verstandige veiligheidsmaatregelen.

Voordelen

'S Nachts joggen is niet alleen handiger voor mensen die overdag verplicht zijn om te werken en voor hun gezin, maar het kan ook prestatievoordelen bieden voor atleten. Vanwege bepaalde fysiologische factoren, waaronder de lichaamstemperatuur en de afgifte van belangrijke energie-metaboliserende hormonen, kunnen sommige joggers 's nachts beter functioneren, volgens Shawn D. Youngstedt, Ph.D., hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Zuid Carolina. Bovendien omvatten nachtelijke excursies duidelijkere lucht en minder passerend verkeer. Zulke rust en stilte bieden een door sterren verlichte sereniteit die joggers in de avond vaak waarderen na hectische dagen.

Nadelen

Het zicht wordt 's nachts verminderd, zodat joggers een beperkte zichtlijn hebben en mogelijk geen voor de hand liggende valkuilen ontdekken die voor ons liggen, zoals oneffen oppervlakken of ijs op het pad. Bestuurders vinden het ook moeilijker om lopers in het donker langs wegen te zien. Naast problemen met het gezichtsvermogen, strekken de nadelen van nachtelijk joggen zich ook uit tot de fysieke beperkingen van het lichaam in het donker. Na een drukke dag kan het lichaam worden onderbroken van energie en een gebrek aan coördinatie kan joggers gevoeliger maken voor struikelen of vallen.

Voorbereidende werkzaamheden

Geef je lichaam de tijd om zich aan de verschillen aan te passen, vooraleer je overdag hardloopt. Het evenwichtsgevoel van een persoon is anders na het donker, vertelde avonturier Mona Merrill "Runner's World". Neem een ​​paar korte testjogging op een extreem vertrouwd terrein voordat je vertakt. Zelfs bekende plaatsen kunnen er 's nachts anders uitzien en aanvoelen. Overweeg ook een koplamp of zaklamp met verschillende instellingen aan te schaffen, zodat uw pad altijd verlicht is.

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid in cijfers is hier van toepassing, vooral 's nachts. Joggen met een vriend of een groep atleten garandeert een grotere zichtbaarheid en minimaliseert de kans op externe bedreigingen. Selecteer indien mogelijk een goed verlichte en voorspelbare route. "Fitness Magazine" beveelt ook aan om tegen het verkeer te joggen en reflecterende kleding te dragen om ervoor te zorgen dat tegemoetkomende bestuurders u kunnen zien. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te genieten van een soundtrack voor je avondrennen, is het het beste om de koptelefoon over te slaan zodat je kunt luisteren naar mogelijk gevaar.