Adviezen

Joggen in Water Vs. Joggen op het land

Joggen in Water Vs. Joggen op het land


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Joggen op het land is een van de meest voorkomende en effectieve vormen van cardiovasculaire oefeningen. Maar voor degenen die lijden aan letsel, gewrichts- of botproblemen of te zwaar of zwaarlijvig zijn, kan het moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om te joggen. Gelukkig voor die personen kan joggen in water of aqua-joggen dezelfde voordelen opleveren, terwijl uw risico op letsel wordt verminderd.

Gevolg

Joggen in water heeft aanzienlijk minder impact dan joggen op het land. Joggen op het land kan stress veroorzaken aan je botten, gewrichten en spieren, wat kan leiden tot pijn en zelfs letsel, vooral als je lichaam niet is geconditioneerd voor de oefening of als je jezelf te veel hebt getraind. De Universiteit van New Mexico merkt op dat het drijfvermogen van water het lichaamsgewicht in het water met 90 procent vermindert. Dit betekent dat uw lichaam aanzienlijk minder stress zal verdragen terwijl het onder water is dan op het land, waardoor het een keuze-oefening is voor degenen die gewond zijn, die risico lopen op letsel en mensen met speciale aandoeningen zoals zwangere vrouwen en mensen die lijden aan artritis of osteoporose.

Weerstand

Hoewel joggen op het land misschien moeilijk lijkt, is joggen in water aanzienlijk uitdagender. Dit komt door de weerstand die het water op je lichaam uitoefent. Joggen in water is vergelijkbaar met joggen op het land tijdens het trekken van een parachute; je verhoogt je ademhaling zonder dat je heel snel hoeft te bewegen en je blaast calorieën. Joggen in water zal niet alleen uw cardiovasculaire conditie verbeteren, maar, in tegenstelling tot joggen op het land, zal het ook de spieren versterken die worden gebruikt om de beweging uit te voeren. Sterkere spieren kunnen je jogtijd op het land verbeteren en ook je risico op toekomstige blessures verminderen. Hoe dieper het water, hoe meer weerstand je moet overwinnen en hoe harder je moet werken om door het water te bewegen.

Spieren gebruikt

Joggen in water vereist bijna elke spier in je lichaam om de weerstand van het water te overwinnen, terwijl joggen op het land voornamelijk de spieren van het onderlichaam werkt. Joggen op land maakt wel gebruik van je arm-, rug- en buikspieren, maar niet van joggen in water. Als je doel is om je hele lichaam te versterken en te werken, dan is joggen in water effectiever dan joggen op het land.

Hoe te joggen in water

Joggen in water kan op een manier zonder impact of met weinig impact worden uitgevoerd. Als je een beenblessure of een ander probleem hebt dat geen impact vereist, dan heb je een apparaat nodig om je te helpen drijven zoals een schopbord of watergordel. Het water moet diep genoeg zijn zodat je voeten de bodem niet kunnen raken als je benen gestrekt zijn. Gebruik het apparaat om uw hoofd en schouders boven water te houden en begin in het water te "joggen". Maak een joggingbeweging met je benen, werkend tegen de weerstand van het water. Aangezien het moeilijk kan zijn om rondjes te rijden met dit soort jogging, streef je naar een training van 15 tot 30 minuten terwijl je rond het zwembad vaart. Voor de low-impact versie van joggen in water, moet je eigenlijk joggen. Ga minstens tot heup diep in water staan, maar bij voorkeur borst diep. Begin met het pompen van je armen en benen en jog door het water. Jog vijf tot 10 ronden of 20 tot 30 minuten, afhankelijk van uw fitnessdoelen.

Middelen


Bekijk de video: meter rennen: kapot ga je hoe dan ook. NOS op 3 (Mei 2022).