Adviezen

Gezamenlijke actie en spieren werkte voor verschillende oefeningen

Gezamenlijke actie en spieren werkte voor verschillende oefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer u traint, bewegen uw spieren uw gewrichten door bepaalde bewegingsbereiken. Anatomisten gebruiken technische termen om gezamenlijke acties te beschrijven. Flexie en extensie verwijzen bijvoorbeeld naar het buigen en rechttrekken van uw gewrichten in een voorwaarts en achterwaarts vlak. Abductie en adductie verwijzen naar zijwaartse beweging weg van het lichaam en in de richting van het lichaam. Als je weet hoe je gewrichten bewegen en welke spieren verantwoordelijk zijn, kun je de effecten van je trainingen beter begrijpen.

Been oefeningen

Om in een squat te zakken, moeten je knieën en heupen buigen en je enkels naar dorsiflex. Terwijl u opstaat, strekken uw knieën en heupen zich uit en uw enkels plantair flex. De primaire spieren waarmee u werkt zijn uw quadriceps, die de knie verlengen. Squats richten zich ook op de gluteus maximus en hamstrings, die de heup uitstrekken, evenals de gastrocnemius en soleus, die de enkels plantarflex. Een deadlift gebruikt vergelijkbare gewrichtsacties als een squat, maar met minder heup- en knieflexie. In een deadlift ligt de nadruk op de heupextensoren, met name de gluteus maximus en de hamstrings. In zowel squats als deadlifts werken de erectiespinae-spieren van je rug isometrisch om je wervelkolom te stabiliseren.

Push-oefeningen bovenlichaam

Tijdens een bankdrukken worden uw schoudergewrichten adduct en uw ellebogen uitgebreid om de stang naar boven te drukken. U gebruikt voornamelijk de hoofdspieren van uw borstspier, de voorste deltoïde spieren van uw schouder en de triceps-spieren aan de achterkant van uw armen. Schouderpersen vereisen schouderflexie en elleboogverlenging om het gewicht boven het hoofd te tillen. De voorste deltoïden en triceps zijn de belangrijkste betrokken spieren. Bovendien roteren je voorste spieren van je trapezius en serratus je schouderbladen omhoog tijdens een schouderpers zodat je armen boven je hoofd kunnen komen.

Bovenlichaam Trekoefeningen

Om een ​​pullup uit te voeren, moeten je schoudergewrichten adducten en uitstrekken terwijl je ellebogen buigen. De latissimus dorsi trekken je armen naar beneden, terwijl de biceps brachii en brachialis spieren verantwoordelijk zijn voor het buigen van je ellebogen. Bij roeioefeningen, zoals zittende kabelrijen of voorovergebogen rijen, strekken uw schoudergewrichten zich uit terwijl uw ellebogen buigen. Je latissimus dorsi-spieren trekken je armen naar achteren en je biceps brachii en brachialis-spieren buigen je ellebogen. Bovendien werken de rhomboids van je bovenrug om je schouderbladen te adducten.

Kernoefeningen

Tijdens een situp buigen je wervelkolom en heupgewrichten. De rectus abdominis, of "six-pack" spier van uw buik, buigt de wervelkolom, terwijl de iliopsoas en rectus femoris spieren de heupgewrichten buigen. Als u een draai aan een situp toevoegt, benadrukt u ook uw abdominale schuine spieren. Bij een hyperextensie strekken uw wervelkolom en heupen zich uit. De spieren van de erectorspinazie verlengen de wervelkolom en de gluteus maximus en hamstrings verlengen de heupen.


Bekijk de video: Schouder revalidatie 10 weken Remo Speijers @ Speijers Sports (Mei 2022).