Adviezen

Welke joint werkt wanneer je een squat doet?

Welke joint werkt wanneer je een squat doet?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel de squat een samengestelde, meervoudige oefening is die het hele lichaam versterkt, werkt het voornamelijk de heup-, knie- en enkelgewrichten. Squats richten zich op de spieren die die gewrichten verlengen, inclusief de bilspieren, hamstrings, quadriceps en kuiten. U kunt deze veelzijdige oefening uitvoeren met alleen uw lichaamsgewicht of met extra weerstand, zoals een halter of halters.

Hurken

Ga voor een squat staan ​​met je voeten iets breder dan de heupbreedte uit elkaar, met de tenen iets naar voren gericht. Houd je ruggengraat uitgestrekt en je borst opgetild terwijl je je bekken naar achteren duwt en tegelijkertijd je heupen en knieën buigt. Volg je knieën in de richting van je tenen. Houd je hielen geaard en laat je heupen zakken totdat je dijen parallel zijn met de vloer. Druk met je hielen in de vloer om op te staan ​​en terug te keren naar de startpositie.

Heup gewricht

Het heupgewricht en de heupspieren zijn een primaire focus van de squat. Terwijl je daalt, buigen je heupgewrichten, waardoor de heupextensorspieren worden uitgerekt, met name de gluteus maximus-spier van de billen en de hamstringspieren aan de achterkant van de dij. De heupgewrichten abduderen ook enigszins als de dijen uit elkaar gaan, waardoor de adductoren van de binnenkant van de dijen worden verlengd. Wanneer je opstaat, breiden de gluteus maximus en de hamstrings het heupgewricht krachtig uit. De adductoren helpen de heupextensoren door de dijen naar elkaar toe te trekken.

Kniegewricht

De kniegewrichten en het bijbehorende spierstelsel werken ook tijdens een squat. Terwijl je je romp laat zakken, buigen je knieën, waardoor de quadriceps-spieren aan de voorkant van je dij worden verlengd. Wanneer u opstaat, trekken de quadriceps samen, waardoor het kniegewricht wordt verlengd. De uitlijning van je knieën is cruciaal bij het hurken. Als je je knieën naar binnen toe instort of ze te ver naar voren duwt langs je tenen, kunnen de kniegewrichten worden belast en kan je letsel oplopen. Houd je knieën uitgelijnd in de richting van je tweede teen, en laat ze niet vooruit langs je tenen reizen.

Enkelgewricht

De enkelgewrichten spelen ook een rol bij het hurken. Terwijl je in een squat zakt, kantelen je schenen licht, een actie van het enkelgewricht genaamd dorsiflexie. Wanneer je opstaat, bewegen je schenen naar achteren terwijl je enkels plantair buigen. Twee van je kuitspieren - de soleus en de gastrocnemius - zijn verantwoordelijk voor de actie van plantaire flexie. Beklemming op uw enkelgewricht of kuitspieren kan uw vermogen beperken om uw enkels te dorsiflexen terwijl u afdaalt in een squat, waardoor het moeilijk wordt om uw hielen geaard te houden. Om uw kuiten te strekken, gaat u met uw voetballen op een trede staan, houdt u de reling of andere ondersteuning vast voor evenwicht. Laat één hiel naar de vloer zakken totdat u een rek in uw kuit voelt. Houd de stretch vast en schakel dan naar het andere been.


Bekijk de video: The "Butt Wink" Squat Flaw What Causes It and How to Fix It! (Mei 2022).