Adviezen

Hoe hoger te springen tijdens het skaten

Hoe hoger te springen tijdens het skaten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spronghoogte is van vitaal belang als je verder wilt gaan met kunstschaatsen. Je kunt een uitstekende technische vaardigheid bezitten, maar als je onvoldoende spronghoogte bereikt, blijf je niet lang genoeg in de lucht om de multirotatiesprongen uit te voeren die op sommige niveaus van schaatsen verplicht zijn. Afhankelijk van je vaardigheden en fysieke conditie, heb je mogelijk een combinatie van technische verbetering en fitness nodig om je spronghoogte te vergroten.

Stap 1

Voer plyometrische sprongen uit tijdens je off-ice trainingsroutine. Doe enkele en dubbele voetsprongen, gewogen en lichaamsgewicht squatsprongen, boxsprongen en sprongen waarin je je lichaam roteert, beginnend met een kwartslag en je opwerkend tot een sprong met drie rotaties. Maak de sprongen uitdagender door enkelgewichten te dragen die tussen 1/4 en 5 pond wegen.

Stap 2

Voer een dagelijkse routine voor statisch rekken uit om uw flexibiliteit te vergroten. Doe statische rekoefeningen na een schaats- of trainingssessie of na een aerobe opwarming als je die dag niet traint. Houd elke stretch 30 seconden vast. Rek al je belangrijke spiergroepen uit, inclusief je kuiten, quads, hamstrings, heupen, kern, borst, schouders en armen. Specifieke strekkingen kunnen zittende of staande hamstrings, een heupbuigerrek, vlinderrek, straddle-sit, staande spiraal en zittende lendenstrek zijn.

Stap 3

Ontwikkel een programma voor algemene krachttraining. Neem oefeningen op zoals squats, kuitverhogingen, alternatieve beenverhogingen en liften, bergbeklimmers, planken, opdrukoefeningen, bankdips, kabelborstpersen, biceps krullen, plus schouderpersen en verhogingen.

Stap 4

Werk aan je techniek met een gekwalificeerde coach die is geregistreerd bij de Amerikaanse kunstschaatsen, het bestuursorgaan van kunstschaatsen in de Verenigde Staten. De technische verbeteringen die u nodig hebt, zijn afhankelijk van uw niveau en het soort sprongen dat u probeert. De technische vereisten voor bijvoorbeeld teensprongen zijn anders dan voor randsprongen.

Tip

 • Wanneer u een krachttrainingsroutine ontwikkelt, onthoud dan dat armkracht ook helpt bij het produceren van hogere sprongen. Tussen je training op het ijs en je schaatsen, zullen je benen waarschijnlijk alle aandacht krijgen die ze nodig hebben, maar je armen en schouders kunnen gemakkelijk worden verwaarloosd.


Bekijk de video: NIEUW PERSOONLIJK RECORD? HELLUP SKATEBOARDEN met WOODY HOOGENDIJK. ZAPPSPORT (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Akirisar

  Ik ken nog een oplossing

 2. Shelby

  Het is jammer dat ik het nu niet kan uitdrukken - het is gedwongen om te vertrekken. Maar ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs schrijven dat ik denk.

 3. Shaktitilar

  This is your opinion

 4. Dunixi

  The blog is super, I recommend it to friends!

 5. Colyer

  Ik raad u aan een site te bezoeken die veel informatie over dit onderwerp heeft.

 6. Marlyssa

  Dat is het mooie ervan!Schrijf een bericht