Adviezen

Hoe springtouw zonder bijwerkingen van gewrichten

Hoe springtouw zonder bijwerkingen van gewrichten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

High-impact oefeningen zoals joggen en step-aerobics zijn effectieve manieren om calorieën te verbranden om u te helpen vet te verliezen - maar als u gewrichtspijn heeft, kunnen deze trainingen pijnlijk zijn. Springtouw kan leiden tot een aanzienlijke impact op de gewrichten, maar op voorwaarde dat u de juiste technieken gebruikt, kunt u deze oefening aan uw trainingsschema toevoegen zonder bijwerkingen aan de gewrichten.

Stap 1

Zoek een kamer met zachte, gewatteerde vloeren of plaats een of meer schuim- of rubbermatten op de vloer om op te springen. Schuim- en rubberen matten zijn een ideaal oppervlak voor je springtouwtraining, omdat ze de impact van elke sprong verminderen. Als u geen toegang heeft tot deze matten, zijn een kamer met vinylvloeren of een zwevende houten vloer geschikte springoppervlakken. Vermijd oppervlakken zoals beton en asfalt, die te hard zijn, en tapijt, dat het pad van het touw kan hinderen.

Stap 2

Draag comfortabele hardloopschoenen met dikke, gevoerde zolen. Tijdens elke sprong zal het opvullen van de zolen helpen de impact van de oefening te verspreiden.

Stap 3

Buig je knieën lichtjes om je lichaam tijdens elke sprong te beschermen. Wanneer je je knieën vergrendeld houdt, kan elke springbeweging pijn in je knieën veroorzaken, maar door je knieën te ontgrendelen, werken ze als schokdempers voor je lichaam. Buig ze niet zozeer dat je springende beweging ongemakkelijk aanvoelt; ze ontgrendelen is genoeg om het verschil te maken.

Stap 4

Spring slechts 1 inch van de vloer tijdens je training om minder impact op je gewrichten te creëren elke keer dat je de vloer aanraakt. Te hoog springen is een veel voorkomende gewoonte bij beginners, maar met elke hoogspringen vergroot je de impact van de training. Het touw is slechts een fractie van een centimeter dik, wat betekent dat door een centimeter van de vloer te springen, u voldoende ruimte voor het touw creëert.

Tip

  • Springtouw is een nuttige, calorieverbrandende oefening die minimale apparatuur vereist en gemakkelijk thuis uit te voeren is. Een springtouwtraining van 30 minuten helpt een persoon van 125 pond volgens de Harvard Medical School 300 calorieën te verbranden.

Middelen