Adviezen

Hoe de jump splitst te doen

Hoe de jump splitst te doen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer je kijkt naar een cheerleader of andere atleet die een split-sprong doet - ook wel teen-touch of jump-split genoemd - is de kans groot dat ze het er veel gemakkelijker uit laten zien dan het is. Om een ​​goed uitgevoerde jump-splits te doen, die eruit zien alsof je de splits in de lucht doet, heb je een combinatie van kracht en flexibiliteit nodig, evenals een sterke dosis vertrouwen.

Stap 1

Ga met je voeten tegen elkaar staan ​​en je armen in een "V" -positie boven je hoofd. Houd je handen in vuisten.

Stap 2

Zwaai je armen naar beneden en kruis ze wanneer ze voor je middel zijn. Buig een beetje op de knieën ter voorbereiding op je sprong.

Stap 3

Zwaai je armen in een "T" -positie, waarbij je de kracht van je armen gebruikt om je lichaam omhoog te trekken. Spring tegelijkertijd op en breng je benen in een gedeelde positie. Richt de tenen en rol de heupen naar achteren, wat volgens Cheerleading Central je bewegingsbereik helpt vergroten. Cheerleading Central beveelt ook aan om je schoenveters naar de lucht te richten, of zelfs naar achteren, om de heupen terug te draaien.

Stap 4

Klik de benen weer in elkaar wanneer je de hoogte van je sprong bereikt. Houd je knieën zacht en wijs de armen naar beneden, gericht op een soepele, gecontroleerde landing.

Stap 5

Spring omhoog in een staande positie en plaats de handen - nog steeds in vuisten - op de heupen.

Tip

  • Om je voor te bereiden op de beste sprongen, concentreer je je op gewichtstrainingsoefeningen die de dijen, heupbuigers en kernspieren van de buik en rug versterken. En voordat je daadwerkelijk gaat springen, moet je een aantal rekoefeningen doen, zoals op de grond zitten met je benen in een gesplitste positie, voorover leunen om de binnenkant van de dijen en heupen te strekken.


Bekijk de video: How To Do MIDDLE Splits - In 3 EASY Steps! (Mei 2022).