Adviezen

Jumping Rope vs. Kettlebells

Jumping Rope vs. Kettlebells


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kettlebells zijn gemodificeerde gewichten met handgrepen waarmee gebruikers een spier door zijn hele bewegingsbereik kunnen bewegen. Dit kan snel kracht en spiertonus opbouwen. Springtouw daarentegen is een vorm van cardiovasculaire oefening die ook helpt om de kuiten en het onderlichaam te werken. De Centers for Disease Control and Prevention wijzen erop dat krachttrainingsoefeningen zoals die worden gebruikt met kettlebells en aerobe oefeningen zoals springtouw, een belangrijk onderdeel vormen van elke fysieke fitheidsroutine.

Voordelen van Kettlebells

Je kunt kettlebells gebruiken in op weerstand gebaseerde training om sterke spieren op te bouwen. In tegenstelling tot traditionele gewichten, worden kettlebells gezwaaid in plaats van opgetild en kun je grote spiergroepen uitbreiden en versterken. Sommige beoefenaars van kettlebell gebruiken kettlebells om cardiovasculaire oefeningen te doen, en je kunt ook swingende reps van kettlebells met hoge intensiteit uitvoeren. Omdat deze vorm van oefenen belastend kan zijn, is het over het algemeen geen goede keuze voor mensen die nog niet bekend zijn met krachttraining. Volgens Dr. Ben Fung, een fysiotherapeut, kan regelmatige kettlebell-oefening helpen om spierpijn te verminderen, vooral in de rug.

Springtouw Voordelen

Springtouw zorgt voor cardiovasculaire oefeningen. Terwijl je springt, hebben je spieren meer bloed nodig om je lichaam in beweging te houden. Om aan deze behoefte te voldoen, pompt het hart sneller en krachtiger, waardoor de bloeddruk en pols toenemen. Na verloop van tijd kan deze vorm van oefening je hart en longen versterken en je risico op hart- en vaatziekten verminderen. Bovendien werken cardiovasculaire oefeningen zoals springtouw grote groepen spieren en kunnen ze effectief calorieën verbranden.

Nadelen van Kettlebells

Kettlebells hebben een steilere leercurve dan traditionele gewichten. Onjuist gebruik kan ernstig gewrichts- en spierletsel veroorzaken en omdat kettlebells worden gezwaaid in plaats van opgetild, is de kans groter dat u er een laat vallen. Hoewel sommige beoefenaars kettlebells gebruiken als onderdeel van hun aerobe routine, bieden standaard kettlebell-oefeningen niet veel cardiovasculaire oefeningen.

Touwtjespringen Nadelen

Het belangrijkste risico van springtouw is een gewrichtsblessure. Springen en landen op harde oppervlakken kan knie- en enkelpijn veroorzaken en kan zelfs uw rug bezeren. Om deze reden moeten touwspringers hun artsen raadplegen voordat ze aan een nieuwe fitnessroutine beginnen en moeten ze altijd op gelijkmatige oppervlakken springen. Touwtjespringen brengt ook het risico van vallen of struikelen over het touw met zich mee. Als je op beton springt, kan dit kneuzingen, snijwonden en krassen veroorzaken.

Het vonnis

Zowel krachttraining als cardiovasculaire oefening zijn belangrijke onderdelen van een fitnessroutine. De CDC beveelt aan dat volwassenen twee dagen aan krachttraining per week doen en 150 minuten aerobe oefeningen met matige intensiteit. Als je heel snel springt, kan dit een intensieve oefening zijn, waaraan je minimaal 75 minuten per week moet deelnemen. Omdat cardiovasculaire oefeningen zo'n belangrijke rol spelen in het hart en de algehele gezondheid, moet u, als u geen tijd hebt voor beide vormen van oefening, op touwtje springen en krachttraining opnemen wanneer dat mogelijk is.


Bekijk de video: Kettlebell & Jump Rope Interval Training - Follow Along Workout (Mei 2022).