Adviezen

Karate geselecteerde beenoefening

Karate geselecteerde beenoefening


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Karate, zoals vele vechtsportenstijlen, bestaat uit stoten, ellebogen, gezamenlijke sloten en tal van andere schadelijke technieken. Schoppen motiveert echter veel mensen om vechtsporten uit te proberen. Een sterke aanvaller worden heeft veel te maken met techniek, maar andere training van het onderlichaam is essentieel om de beenkracht, flexibiliteit en stabiliteit te vergroten om je trappen te verbeteren. Liesrek, trage schopoefeningen en training vanuit een paardenhouding zijn enkele van de beste karate-geselecteerde beenoefeningen.

Liezen strekt zich uit

Je zult niet veel zijwaartse trappen gooien zonder een sterke, flexibele lies, dus het regelmatig strekken van die regio is een van de belangrijkste gewoonten om een ​​karate-beoefenaar te worden. Met de knielende stretch in de lies kunt u een diepe rek van de lies krijgen en kunt u eenvoudig de kracht regelen die u op de regio uitoefent, omdat u uw knieën kunt laten zakken of verhogen als dat nodig is voor de stretch.

Langzaam trappen

Langzame schopoefeningen worden gebruikt door karate-vechters en veel op schoppen gebaseerde stijlen om techniek, beenkracht en balans te trainen. Ga in een zijhouding staan ​​met een been tegen een muur. Til je andere been op in een gebogen kniekamer en trap in een zijwaartse trap zo langzaam als je kunt. Houd de schop een paar seconden recht in een mes, trek hem dan langzaam terug in een kamer en leg hem terug op de vloer. Herhaal deze oefening 10 keer aan beide kanten en je zult zeker de verbranding voelen.

Paardenhouding Training

Karatestudenten vrezen de houding van het paard, en met goede reden, maar het is zeker een effectieve oefening voor het opbouwen van lagere lichaamskracht en het testen van mentale vastberadenheid. Spreid je voeten een beetje over schouderbreedte en zink ongeveer een kwart weg in een squat, je knieën buigend. Houd je armen in je zij getrokken, ellebogen gebogen, handen gebald in vuisten. Je kunt ofwel 10 minuten in de paardenhouding blijven zonder te bewegen of stoten met rechte stoten om je gedachten van de verveling van de oefening te halen.

Overwegingen

Het is uiterst belangrijk om een ​​goede warming-up te krijgen voordat je aan karate-gekozen beenoefeningen begint. Je lies koud strekken kan leiden tot overbelaste pezen, evenals langzame trapoefeningen. Als u tijdens een van deze oefeningen scherpe of brandende pijn in uw ligamenten of gewrichten ervaart, stop dan onmiddellijk en breng ijs aan en verwarm vervolgens het getroffen gebied. Raadpleeg een arts als de pijn na een paar dagen aanhoudt.


Bekijk de video: SciaticaBack Pain; 3 Instant Relief Exercises at Home- "Keep It Simple" (Mei 2022).