Adviezen

Hoe te voorkomen dat mijn voeten branden tijdens het hardlopen

Hoe te voorkomen dat mijn voeten branden tijdens het hardlopen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Van beginners tot ervaren hardlopers, velen ervaren een brandend gevoel op de ballen van de voeten, tussen de tenen of op andere plekken op de voeten tijdens hun runs. Je voeten kunnen om verschillende redenen branden terwijl je rent, maar vaak veroorzaken onjuiste schoenen en sokken de aandoening. Zenuwcompressie of ernstige aandoeningen die de bloedsomloop beïnvloeden, kunnen ook brandwonden veroorzaken. Probeer een paar eenvoudige suggesties om het probleem op te lossen en raadpleeg een arts als het branden aanhoudt.

Stap 1

Breng een ijszak aan op je voeten voor en na het hardlopen om ontstekingen te verminderen die brandwonden kunnen veroorzaken.

Stap 2

Ruil katoenen sokken voor synthetische hardloopsokken die vocht van je voeten afvoeren als ze zweten tijdens het hardlopen. Katoenen sokken houden vocht vast en kunnen over je huid wrijven om brand te veroorzaken, dus koop sokken die speciaal zijn ontworpen voor hardlopers. Was sokken na elke run en draag nooit vuile sokken. Vervang je sokken vaak zodat je geen versleten sokken draagt.

Stap 3

Gebruik voetpoeder om uw voeten droog te houden tijdens het hardlopen.

Stap 4

Gebruik een poeder, spray of crème om de voetschimmel te verlichten als je die hebt, omdat de irritatie van deze aandoening brandwonden aan je voeten kan veroorzaken.

Stap 5

Laat een klantvertegenwoordiger die is opgeleid in het passen van sportschoenen u helpen bij het kopen van een paar hardloopschoenen die goed bij u passen. Pas na het hardlopen nieuwe schoenen aan, want uw voeten zwellen tijdens het sporten. Als alternatief, als u recentelijk bent afgevallen, kan uw schoenmaat hierdoor zijn veranderd. Draag goed passende hardloopschoenen, want schoenen die te strak of te los zitten, kunnen over je huid wrijven en brandwonden veroorzaken.

Stap 6

Trek je schoenen aan zodat ze je voeten stevig ondersteunen maar de bloedsomloop niet belemmeren. Nadat je een tijdje hebt gelopen, zullen je voeten zwellen, dus maak de veters los als je een brandend gevoel begint te voelen.

Tips

  • Was uw hardloopschoenen vaak om de kans op voetirritatie te verminderen.


Bekijk de video: Mercedes Diagnose & Replace Mass Air Flow Sensor (Mei 2022).