Adviezen

Hoe concentratie te houden in volleybal

Hoe concentratie te houden in volleybal


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volleybal beweegt zo snel dat slechts een seconde gebroken concentratie rampzalige gevolgen kan hebben voor uw team. Wanneer je op het veld bent, moet je in het spel zijn, volledig gefocust op de bal en op de wedstrijd. Om een ​​betere speler te worden, leer je hoe je negatieve invloeden kunt buitensluiten en gebruik je je hoofd zoveel als je je lichaam gebruikt om succesvol te zijn. Gewapend met de juiste concentratietactieken, kun je alles wat tussen jou en de bal komt afschermen.

Bekijk de bal

Het klinkt misschien gek, maar als je naar de bal kijkt, kun je je beter op het veld concentreren. Je denkt misschien dat je naar de bal let tijdens het spelen, maar als je hem in de gaten houdt en echt kijkt om zijn beweging en baan te voorspellen, zijn dat twee totaal verschillende dingen. Sluit geluid uit door je ogen op de bal te trainen, naar het ritme te luisteren en te werken om te voorspellen waar hij naartoe gaat. Op die manier bent u niet alleen gefocust, maar bent u ook een stap voor op de bal, wetende wat u vervolgens moet doen.

Trefwoorden

Juichende spelers, juichende fans en een schreeuwende coach kunnen allemaal je zenuwen uitrusten als je in de zone probeert te komen. Door jezelf opnieuw in te stellen om te spelen, help je je focus beter te concentreren op wat er op het veld gebeurt, niet alle dingen die buiten het veld gebeuren. Door trefwoorden in je hoofd te herhalen voordat je speelt, kun je je focus opnieuw instellen voordat het spel opnieuw begint. Kies drie krachtige woorden die je terug naar het veld brengen. "Focus", "contact" en "power" helpen allemaal om je gedachten te centreren voordat je weer in actie komt, en herinnert je aan het type speler dat je wilt zijn.

Rituals

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat sommige spelers vaak dezelfde dingen doen. Een server stuitert de bal een paar keer voordat hij hem over het veld stuurt, of een setter strekt zich uit voor elk spel. Deze rituelen zorgen ervoor dat een speler zich weer kan concentreren. Door een ritueel te kiezen dat je vóór een toneelstuk wilt proberen, kun je je gedachten concentreren op wat er daarna gebeurt. Of je nu de bal stuitert of je voeten controleert, je helpt jezelf terug te brengen van afleiding en na de rust of een time-out weer in het spel te komen.

Praat met Coach

Vertel het je coach als je moe of afgeleid bent. Je team is maar zo goed als je zwakste speler, en als je niet kunt focussen of als je zo moe bent dat je techniek slordig is geworden, is het tijd om uit te kiezen en een nieuwe speler binnen te halen. Je kunt dan de pauze op de bank nemen om jezelf te centreren, je energie terug te winnen en je vanuit een nieuwe invalshoek op het spel te concentreren. Na een pauze van 15 minuten aan de zijlijn ben je klaar om terug het veld op te gaan en je aan het spel te wijden.


Bekijk de video: Test je aandacht (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dit

  Zeker. En ik heb het geconfronteerd.

 2. Mubarak

  Ja.....

 3. Dalar

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - ik heb het erg druk. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal zeker mijn mening uiten.

 4. Hrypa

  Dit is gewoon een geweldige zin.Schrijf een bericht