Adviezen

Hoe te voorkomen dat uw benen pijn doen bij het skiën

Hoe te voorkomen dat uw benen pijn doen bij het skiën


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Matige pijn na een zeer intense skidag is waarschijnlijk onvermijdelijk. Veel strategieën kunnen de mate waarin uw benen pijn doen na het skiën minimaliseren, maar als u de volgende dag pijnlijk bent, kunt u de pijn minimaliseren door niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen zoals aspirine of ibuprofen te nemen. Massage, weken in een bubbelbad of een jacuzzi en zacht strekken en oefeningen met een matige intensiteit met een lage impact, zoals wandelen of fietsen, kunnen uw benen ook helpen zich beter te voelen. Als uw gewrichten, in plaats van alleen spieren, pijnlijk zijn of als u intense pijn, gevoelloosheid of moeite met lopen heeft, raadpleeg dan uw arts.

Pre-ski conditionering

Als je je zomer binnenshuis doorbrengt met tv kijken en videogames speelt, en dan een hele dag gaat skiën en skiën, dan doen je benen de volgende dag pijn. Begin in plaats daarvan een pre-ski conditioneringsprogramma minstens zes weken voor het begin van het skiseizoen om je spieren klaar te maken voor de stress van het skiën. Focus op krachttraining voor je benen en intervaltraining op een hometrainer met hoge weerstand voor spieruithoudingsvermogen. Hoe beter je in vorm bent, hoe minder pijnlijk je benen zullen zijn na het skiën.

Te veel te vroeg

Ga er zelfs met een goed conditioneringsprogramma niet van uit dat je de eerste dag van een nieuw seizoen net zo hard kunt skiën als de laatste dag van het vorige seizoen. Begin met halve dagen en blijf op geprepareerd terrein, zodat je benen zich geleidelijk weer kunnen aanpassen aan het skiën. Alleen downhill ski twee of drie dagen per week voor de eerste maand van het seizoen. Als u niet in de buurt van een skigebied woont en een meerdaagse skireis maakt, wisselt u afwisselend dagen bergaf en langlaufen af ​​of neemt u een vrije dag midden in een skiweek om uw benen te laten herstellen.

Terrein- en sneeuwomstandigheden

Terrein- en sneeuwcondities beïnvloeden hoe pijnlijk je benen zullen zijn na het skiën. Relatief vers geprepareerde sneeuw is het gemakkelijkst op je benen. Zware, natte, niet-geprepareerde sneeuw maakt draaien moeilijk en veroorzaakt beenpijn, net als skipoeder met onjuiste techniek. De impact van ski-moguls, steeps of terreinparken veroorzaakt eerder pijn dan gladder skiën op geleidelijke, zelfs hellingen. Hoe uitdagender het terrein voor je vaardigheidsniveau, hoe groter de kans dat je benen pijn zullen doen.

Lessen en techniek

Hoe efficiënter je ski-mechanica, hoe minder je benen pijn zullen doen. Als Olympische gouden medaillewinnaars nog steeds skibussen nodig hebben, kunnen recreatieve skiërs profiteren van het deskundige advies van PSIA-gecertificeerde skileraren. Een instructeur zal kleine details opmerken, zoals een onjuiste handpositie of ongelijke houding, die uw evenwicht kunnen verstoren en uw beenspieren kunnen vermoeien.

Laarzen

Om pijnlijke scheenbenen te voorkomen, draag je hoogwaardige ski-sokken en maak je rimpels in je sokken voorzichtig glad voordat je gaat skiën. De schuimvoering in oudere laarzen, of laarzen die langer dan 100 dagen zijn geskied, kan worden gecomprimeerd en moet worden vervangen. Beginnerslaarzen, huurlaarzen en verkeerd passende laarzen kunnen niet alleen pijn doen aan je schenen, maar kunnen ook je beenspieren vermoeien omdat ze je been- en voetbewegingen niet effectief overbrengen op je ski's. Een professionele opstartfitter kan de opstartprestaties optimaliseren.

Ski's

Ski's die niet geschikt zijn voor je lichaam, skistijl of skivermogen kunnen ervoor zorgen dat je benen pijn doen. Race ski's zijn te stijf om comfortabel te draaien bij recreatieve skisnelheden en elke ski te lang of stijf voor je vaardigheidsniveau of skisnelheid zal meer moeite kosten om te draaien dan een meer geschikte ski. Voor moguls, kies een gespecialiseerde mogul ski of snel draaiende slalom sidecut; als je probeert een stijve cruise of GS-ski te maken door strakke hobbels, zullen je benen pijn doen.Opmerkingen:

 1. Ann

  Er zijn meer veel varianten

 2. Dalton

  Prima!!! In plaats van een boek voor de nacht.

 3. Yameen

  Je hebt helemaal gelijk. Er zit iets in en ik vind dit een geweldig idee. Ik ben het met je eens.

 4. Rabbani

  Gewacht

 5. Mezidal

  De zin is verwijderd

 6. Isra'il

  Nu kan ik niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Ik zal vrij zijn - ik zal zeker schrijven dat ik denk.Schrijf een bericht