Adviezen

Hoe uw skelet gezond te houden

Hoe uw skelet gezond te houden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het skelet biedt ondersteuning en structuur aan het lichaam en dient ter bescherming van vitale organen, zoals uw hersenen, hart en longen. Werken met spieren, helpt het skelet bij beweging. Hoewel botten hard zijn, kunnen ze worden gebroken en verzwakt als ze niet goed worden verzorgd. Een goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging helpen uw skelet sterk en gezond te houden.

Stap 1

Eet calciumrijk voedsel. De American Academy of Orthopedic Surgeons beveelt aan dat mannen en vrouwen elke dag minstens 1000 mg calcium krijgen. Dit geldt vooral voor mensen ouder dan 40 jaar, wanneer natuurlijke botvervanging vertraagt. Melk, kaas en andere zuivelproducten bevatten calcium. Broccoli, boerenkool, sardines, zalm, paranoten, amandelen, sinaasappels en met calcium verrijkte voedingsmiddelen zijn ook goede bronnen van calcium. De American Academy of Orthopedic Surgeons geeft aan dat het krijgen van 1000 mg calcium alleen via het dieet moeilijk kan zijn en suggereert daarom ook een vitaminesupplement.

Stap 2

Eet voedsel met vitamine D om te helpen bij de opname van calcium. Volwassenen hebben dagelijks 15 mcg vitamine D nodig. Voedingsmiddelen met vitamine D zijn zuivel, eieren, vette vis zoals zalm of tonijn en verrijkt sinaasappelsap en ontbijtgranen. Blootstelling aan de zon veroorzaakt vitamine D-synthese om ook vitamine D te produceren.

Stap 3

Voer minimaal twee keer per week minimaal 30 minuten gewichtdragende oefeningen uit. Spieropbouw verhoogt de botdichtheid om gezonde botten op te bouwen en osteoporose te voorkomen. U hebt niet noodzakelijk gewichten of apparatuur nodig om spieren op te bouwen. Pushups, squats en planken versterken spieren over het grootste deel van het lichaam. Naarmate je sterker wordt, verhoogt het gebruik van halters de weerstand om je kracht te behouden.

Stap 4

Vermijd roken en drinken. MayoClinic.com meldt dat tabaksgebruik en het consumeren van meer dan twee alcoholische dranken per dag kan bijdragen aan zwakke botten en osteoporose.

Stap 5

Bespreek mogelijke bijwerkingen van medicatie met uw arts. Sommige geneesmiddelen kunnen botten verzwakken en uw risico op osteoporose verhogen. Uw arts kan indien nodig botverhogende medicijnen voorschrijven.

Stap 6

Bescherm het lichaam. Draag uw veiligheidsgordel tijdens het rijden en een helm wanneer u een motorfiets gebruikt. Gebruik hoofddeksels bij sporten die kunnen leiden tot hersenschade zoals voetbal, inline skaten, fietsen en paardrijden.


Bekijk de video: Ademhaling (Mei 2022).