Adviezen

Hoe de polsen op een golfsweg te houden


Al je grote gewrichten spelen een rol in je golfswing, inclusief je polsen. Uw polspositie op de neergang is inderdaad een sleutel tot het genereren van kracht. Als je dat niet gelooft, haal dan een volledige slag van een oefent-shirt zonder je polsen te scharnieren en kijk hoe ver de bal beweegt - of niet reist. Je polsen in de juiste positie zetten bovenaan je backswing is een sleutel tot het handhaven van de juiste positie in de downswing.

Stap 1

Scharnier je polsen zo ver mogelijk aan de bovenkant van je achterzwaai. Het polsscharnier moet een hoek van ongeveer 90 graden maken tussen uw linker onderarm en de schacht van de club.

Stap 2

Laat je handen vallen wanneer je begint met de downswing, zonder je polsen los te maken. Hoewel de zwaartekracht en de kracht van je swing het clubhoofd natuurlijk een beetje naar beneden zullen trekken, moet de hoek van je linker onderarm en de clubas op het midden van je downswing bijna 90 graden blijven.

Gary Player zei dat hij vroeg in zijn PGA Tour-carrière ongeveer 30 meter afstand had toegevoegd, gedeeltelijk door het ontkoppelen van zijn polsen tijdens de downswing uit te stellen. Speler zei dat zijn gewicht onmiddellijk naar voren schuiven bij het starten van de downswing automatisch zijn polsen langer hield, waardoor afstanden werden toegevoegd aan zijn schijven.

Stap 3

Koppel je polsen op natuurlijke wijze los door je armen uit te strekken terwijl je het middelpunt van je downswing passeert, maar probeer je polsen niet te draaien om het clubhoofd recht te maken.

Stap 4

Houd de linkerpols plat bij impact. Voor een rechtshandige speler is de positie van de linkerpols bij impact de beste indicator voor de positie van je clubhoofd, dus als je linkerpols plat is, moet je slagvlak recht op het doel staan. Een platte linkerpols geeft ook aan dat je linkerarm volledig is uitgestrekt, zoals het hoort. De rechterpols moet enigszins concaaf zijn bij een botsing, schuin weg van het doel.

Tip

  • Voor het bepalen van je juiste polspositie aan het begin van je downswing, raadt voormalige LPGA opvallende Patty Berg golfers aan om een ​​club te nemen en de adrespositie in te nemen. Zonder de rest van je armen te bewegen, buig je je polsen zo veel mogelijk omhoog en til je het clubhoofd verticaal op. Zwaai je armen naar achteren en omhoog zoals je zou doen tijdens een backswing, zonder je polspositie te veranderen. Kijk naar je polsen en handen en probeer deze positie boven in je backswing te kopiëren.
  • All-time golf groot Ben Hogan geloofde dat de positie van de leidende pols bij impact een belangrijk onderscheid maakte tussen sterkere en armere spelers. Hogan zei dat de linkerpols bij de botsing iets voor de hand moet liggen. Arme spelers, zei hij, probeerden bij het botsen hun polsen te breken om het slagvlak recht te zetten. In het ideale geval moet een rechte lijn getrokken vanaf de linkerpols door een van de knokkels van de linkerhand iets van het doel af wijzen.