Adviezen

Belangrijkste oefeningen om lichaamsvet te verminderen

Belangrijkste oefeningen om lichaamsvet te verminderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u lichaamsvet wilt verminderen, zou een efficiënt trainingsprogramma - in combinatie met een verstandig dieet - u moeten helpen uw doel te bereiken. Je hebt veel vormen van oefening en veel keuzes binnen elke groep, waaruit je kunt kiezen. Iets doen is altijd beter dan een bankaardappel, maar het uitvoeren van de beste vetverbrandende oefeningen is nog beter. Vergeet niet dat je 3.500 extra calorieën moet verbranden om 1 pond vet te verliezen.

Strategie

Volgens een lijst opgesteld door Harvard Health Publications, zijn de beste calorieverbrandingsoefeningen fietsen op 20 mph of hardlopen op 10 mph. Als u 155 pond weegt, verbranden beide oefeningen 614 calorieën in 30 minuten. Maar niet iedereen kan snel genoeg of lang genoeg hardlopen of fietsen om hardlopen of fietsen de beste activiteit voor elke sporter te maken. Hoewel krachttraining op de korte termijn meestal niet zoveel calorieën verbrandt als aerobe oefeningen, verbrandt de toegevoegde spier die je opbouwt meer calorieën dan vet. Dus het bouwen van een sterker lichaam kan op de lange termijn helpen om meer vet te verwijderen. Uw keuzes zijn afhankelijk van factoren zoals uw lichaamstype en fysieke mogelijkheden. Een zwaarlijvig, maar gespierd persoon kan bijvoorbeeld beter af zijn met aerobe oefeningen, zoals fietsen op een hometrainer, terwijl iemand die geen spiermassa heeft waarschijnlijk krachttraining als een belangrijk onderdeel van een routine voor gewichtsverlies zou moeten opnemen.

Aerobic oefening

Hoe snel je ook kunt bewegen, aerobische oefeningen zijn waarschijnlijk je beste keuze om op korte termijn lichaamsvet te verminderen. Hardlopen met 7,5 mph - een tempo van 8 minuten - verbrandt 375 calorieën in 30 minuten als je 155 pond weegt, terwijl hardlopen op 6 mph nog steeds 300 calorieën verbrandt. Fietsen bij 16 tot 19 mph verbrandt 360 calorieën in 30 minuten. Als u een optie met weinig impact nodig heeft, verbrandt stationair fietsen 315 calorieën in een half uur voor een sporter van 155 pond, terwijl krachtig rondzwemmen ongeveer 300 calorieën snijdt. Touwtjespringen is een andere efficiënte aerobe oefening, die volgens MayoClinic.com ongeveer 430 calorieën in 30 minuten verbrandt als je 160 pond weegt.

Sport

Competitieve sporten helpen je meestal niet zoveel calorieën per minuut te verbranden als de beste aerobe oefeningen. Maar je kunt over het algemeen meer calorieën verbranden door te sporten als je competitieve activiteiten motiverender vindt dan solo aerobics. Met andere woorden, je verbrandt waarschijnlijk de hele middag meer calorieën bij het spelen van basketbal dan wanneer je 30 minuten hardloopt. Harvard Health Publications vermeldt handbal als de beste calorie-consumerende sport, waarin je 360 ​​calorieën per half uur verbrandt als je 155 pond weegt. MayoClinic.com merkt op dat 30 minuten basketbal, touch of flag football of tennis voor singles allemaal 292 calorieën snijden voor een 160-pounder.

Krachttraining

Voor krachttraining kunt u kiezen uit een aantal specifieke oefeningen, met behulp van hulpmiddelen zoals gewichtmachines, losse gewichten of oefenbanden. Lichaamsgewichtoefeningen kunnen ook het werk doen, vooral als je geen toegang hebt tot een sportschool. Op de korte termijn snijdt een sporter van 155 pond ongeveer 90 tot 180 calorieën af in 30 minuten krachttraining. Om uw calorieverbranding te verhogen, voert u een circuit van zes tot 10 krachtoefeningen uit, heel kort of helemaal niet rustend tussen activiteiten, om 240 calorieën in een half uur te verbranden, terwijl u de langetermijnwinsten van verhoogde spiermassa oogst. Uw circuit kan elk type krachttraining omvatten die u wenst. Voer bij twijfel samengestelde oefeningen uit die werken met meerdere spiergroepen, zoals squats, deadlifts en borst- en schouderpersen. Je kunt zelfs mixen in een aerobe oefening of twee - zoals touwtjespringen of fietsen op een hometrainer - voor een verhoogde calorieverbranding.

Kettlebells

Werken met kettlebells is een vorm van krachttraining. Maar een kettlebell-workout heeft ook een aerobe component, vooral als je swingoefeningen opneemt, waarvoor kettlebells ideaal zijn. Een studie van de American Council of Exercise uit 2010 heeft vastgesteld dat een kettlebellcircuit, met oefeningen zoals schommelingen tussen de benen, deadlifts en wandelende lunges, tot 20 calorieën per minuut kan verbranden.


Bekijk de video: Vetpercentage verlagen . krachttraining en voeding DTP (Mei 2022).