Adviezen

Kemetic Yoga houdingen

Kemetic Yoga houdingen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De oude Egyptenaren, of het Kemetische volk, lieten een erfenis van kunstwerken en spirituele teksten achter die figuren in yogalike poses afbeeldden. Ontdekt in graven, onthulden deze artefacten ook symbolen die concepten vertegenwoordigen in de filosofie van yoga. De oude versie van Egyptische yoga gecombineerd vormt met diepe ademhaling en meditatie. De moderne vorm ontstond in de jaren 1970 en is gebaseerd op onderzoek gedaan door Dr. Asar Hapi en Master Yirser Ra Hotep.

De kemetische stijl

De kemetische stijl van yoga's primaire focus ligt op adembeheersing en meditatie. De fysieke beweging en poses dienen die agenda. Tijdens een sessie stroomt de beweging continu van de ene pose naar de volgende. Bovendien kan een pose meerdere bewegingen inhouden. Bijvoorbeeld, in de Tree-pose, zullen Kemetic yogabeoefenaars eerst de stam van de boom vormen en vervolgens de beweging voortbewegen om takken en wortels te vormen. Net als in andere stijlen van yoga, zijn ademhaling en beweging gecoördineerd om de energie die door je lichaam circuleert te stimuleren.

Een voorbeeld pose

De pose van onsterfelijkheid van de Kemetic yoga weerspiegelt de weergave op de stoel van Pharoah Tutankhamen, volgens het artikel van Rosalind Cummings-Yeates 'Egyptische Yoga' in 'Yoga Journal'. De pose is een draai terwijl je op één been knielt met je armen horizontaal naar je zijkanten uitgestrekt. Het lijnt uw wervelkolom uit, stimuleert de energiestroom naar uw organen en versterkt uw knie- en enkelgewrichten. Om deze pose uit te voeren, ga je op je knieën zitten met je wreef op de grond. Til uw rechterknie op en plaats uw voet op de grond. Plaats uw rechterelleboog op uw rechterbinnenbeen. Draai tijdens het uitademen je romp naar links en duw je elleboog tegen je dij. Trek je handpalmen naar elkaar toe op je borst, vingers naar boven gericht. Trek je rechterarm uit en dan je linker. Vorm je handen in losse vuisten. Draai bij het inademen uw hoofd naar het midden. Terwijl je uitademt, draai je je hoofd naar links. Herhaal de pose aan de andere kant.

Structuur van een sessie

Een typische Kemetic-yogasessie begint met een reinigende ademhaling en een mummie-houding, waarmee je in staat van volledige ontspanning kunt komen, volgens meester Yirser Ra Hotep op zijn website, Kemetic Yoga. Naarmate de sessie vordert, kun je verschillende poses uitvoeren, inclusief voorwaartse en achterwaartse buigingen en wervelkolomdraaien. De zij-aan-zij romprotaties helpen om uw wervelkolom uit te lijnen en uw interne organen te stimuleren. Ze verlichten ook de spanning van uw belangrijkste spiergroepen. Hotep zegt dat de methode achter Kemetic yoga je geest zal herstellen

Voordelen

Beoefenaars van Kemetic yoga zien de stijl als een die geneest en regenereert. De beweging verlengt de ademhaling, activeert je levenskracht om ziekte af te weren. Hoewel standaard yogahoudingen, zoals de Bridge, Cobra en Lotus, in deze stijl worden gebruikt, zijn de houdingen ondergeschikt aan het regelen van je ademhalingscyclus. De reeks geometrische poses is ontworpen om uw skeletstelsel uit te lijnen. Door onevenwichtigheden te corrigeren, helpt Kemetic yoga je om de bloedsomloop te stimuleren en stress te verlichten.

Middelen


Bekijk de video: Kemetic Yoga - The CobraAratAsar, Pt. 1 (Mei 2022).