Adviezen

Kickboxing Riemen & Graden

Kickboxing Riemen & Graden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kickboksen is een geweldige activiteit voor het verbranden van calorieën, het opbouwen van spierspanning en het leren van zelfverdediging. Het beheersen van de kickbokstechniek vereist jarenlange toewijding en gedisciplineerde oefening om te bereiken. Kickboksers ontvangen riemen in verschillende kleuren als symbolen van rang totdat ze een zwarte band ontvangen, wat het symbool is van basisbeheersing. Black belt kickboxers die hun beheersing blijven aanscherpen in een formele dojo-setting, kunnen doorgaan met het doorlopen van het Dan-systeem van deskundige vechtsporten.

Gekleurd bandsysteem

Nieuwe kickboksstudenten beginnen met het dragen van een witte riem die de lege lei van kennis van de onervaren student aangeeft. Als een student aantoont dat hij meer uitdagende kickbokstechnieken beheerst, verdient hij gekleurde riemen die zijn vooruitgang markeren; hoewel de specifieke kleuren per dojo of trainingssysteem kunnen variëren, verloopt het kleursysteem meestal van witte tot gele, oranje, paarse, blauwe, groene en bruine riemen. Wanneer een kickbokser voldoende beheersing van alle basiselementen van de kunst aan zijn instructeur toont, ontvangt hij een zwarte band, de laatste stap in zijn voortgang door de verschillende riemkleuren. Voor de meeste mensen duurt het minstens zes jaar van zware training om een ​​kickbokszwarte band van een gerenommeerde school te bereiken.

Gekleurde riem progressie

Omdat er geen regelgevende organisatie is voor kickboksinstructie, stelt elke school of leraar zijn eigen subjectieve normen voor het bereiken van de riemen van verschillende kleuren. Om deze reden is het onmogelijk om specifieke vereisten te definiëren voor de voortgang van gekleurde banden. Wanneer een relatief onervaren lokale kickboks-instructeur een zwarte band toekent aan een student, draagt ​​deze niet bijna dezelfde gravitas als een zwarte band verdiend aan een topgymnastiek of een educatieve academie. Sommige scholen bieden periodieke examens die studenten kunnen afleggen om hun volgende niveau riem te ontvangen. Een school die een vergoeding vraagt ​​voor het afleggen van het riem-examen, wordt soms een 'riemfabriek' genoemd, omdat de school geld verdient met het toekennen van riemen en dus een economische prikkel heeft om riemontwikkeling te verlenen, ongeacht de studentvaardigheid; elke ranglijst die een kickbokser verdient van een bekende riemfabriek wordt waarschijnlijk met een korreltje zout genomen onder de leden van haar plaatselijke vechtsportengemeenschap.

Dan-systeem

Hoewel een kickbokser met zwarte band nooit een nieuwe kleurenband krijgt, kan hij doorgaan met trainen om een ​​hogere rang te bereiken, een "dan" genoemd. Het dan-classificatiesysteem is ontstaan ​​in Japan om de prestaties te erkennen van beoefenaars op het niveau van de zwarte gordel die een grotere beheersing van hun kunst hebben bereikt. De ranglijsten van Dan zijn niet specifiek voor kickboksen, omdat ze ook wijzen op geavanceerde beheersing van karate, jiujitsu en vele andere vechtsporten. Progressie door middel van rankings lijkt sterk op progressie door het systeem met gekleurde banden. Het omvat ook een reeks geordende ranglijsten die de student nastreeft.

Dan Rankings

Studenten die een zwarte band krijgen in kickboksen, behalen onmiddellijk een ranglijst van 1st dan, of Sho Dan. Met bijscholing en beheersing van techniek kunnen 2e dan en 3e dan worden bereikt; deze ranglijsten staan ​​respectievelijk bekend als Ni Dan en San Dan. Verdere vooruitgang via het Dan-systeem vereist dat de kickboxer expertise toont in het instrueren van de volgende generatie studenten. De 4e, 5e en 6e dans worden Yon Dan, Go Dan en Roku Dan genoemd; deze aanduidingen van meesterschap worden meestal toegekend aan ervaren instructeurs van 50 jaar of ouder. De 7e tot en met 10e dans zijn gereserveerd voor ervaren meester-instructeurs. Alleen individuen die de kunst van kickboksen en instructie tijdens hun leven beheersen en doorgeven, kunnen de ultieme gelederen bereiken van Schichi Dan, Hachi Dan, Ku Dan en Ju Dan.


Bekijk de video: Bandage omdoen voor kickboksen, muay thai, boksen. wrap hands (Mei 2022).