Adviezen

Wat voor soort arts is gespecialiseerd in gewichtsverlies?

Wat voor soort arts is gespecialiseerd in gewichtsverlies?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gewichtsverlies kan fysiek en emotioneel vermoeiend zijn, vooral als uw gewicht een bedreiging voor uw gezondheid vormt. Obesitas is een risicofactor voor verschillende aandoeningen, waaronder een hartaanval en gewrichtsproblemen. Als je zonder succes hebt geprobeerd af te vallen, kan een arts die gespecialiseerd is in gewichtsverlies je helpen een plan te ontwikkelen om veilig gewicht te verliezen. Gewichtsverlies begint meestal met uw huisarts, die basisvoeding kan geven en aanbevelingen kan doen en u een verwijzing naar een specialist kan aanbieden.

Huisarts

Uw huisarts - meestal een huisarts genoemd - moet uw startpunt zijn voor hulp bij gewichtsverlies, vooral als u slechts enkele kilo's hoeft te verliezen. Vraag uw arts om richtlijnen over gezond gewichtsverlies voor uw leeftijd en medische toestand, geschikte oefeningen en als er voedsel is dat u uit uw dieet moet verwijderen. Als u zwaarlijvig bent of extreme problemen ondervindt om af te vallen, kan uw huisarts u doorverwijzen naar een specialist.

Bariatrische arts

Bariatrische artsen bestuderen obesitas, de oorzaken en de preventie ervan. Een bariatrische arts is goed uitgerust om u te voorzien van diepgaande voedingsinformatie en informatie over lichaamsbeweging. Als u morbide zwaarlijvig bent, kan bewegen een aantal extra risico's met zich meebrengen. Uw bariatrische arts kan u adviseren over het minimaliseren van deze risico's. Bariatrische chirurgen zijn een subset van bariatrische artsen die chirurgie voor gewichtsverlies uitvoeren. Als uw inspanningen voor gewichtsverlies falen en u moet afvallen om gezond te blijven, kan uw arts u doorverwijzen naar een bariatrische chirurg voor een consult over gewichtsverlieschirurgie.

Endocrinoloog

Endocrinologie is de studie van klieren en de hormonen die ze afscheiden. Een verscheidenheid aan hormonale aandoeningen kan bijdragen aan obesitas. Deze omvatten hypothyreoïdie, polycysteus ovariumsyndroom en de ziekte van Cushing. Als u lijdt aan een endocriene systeemgerelateerde aandoening, kan uw arts u doorverwijzen naar een endocrinoloog voordat hij u doorverwijst naar een specialist voor gewichtsverlies of u adviseert over veranderingen in het dieet.

Voedingsdeskundige

Diëtisten en voedingsdeskundigen zijn meestal geen artsen, maar zijn experts in voeding. Ze hebben vaak een master of doctoraat in voeding en kunnen u adviseren over een goed dieet, hoe voedsel uw algehele gezondheid kan beïnvloeden en andere problemen met gewichtsverlies. Veel bariatrische medische praktijken hebben voedingsdeskundigen in dienst. Als u zwaarlijvig bent, kan uw arts u adviseren om een ​​voedingsdeskundige te raadplegen in combinatie met andere gewichtsverliesmaatregelen.


Bekijk de video: Stressvrij leven meditatie door Roy Martina (Mei 2022).