Adviezen

Welke soorten kachels worden gebruikt voor Bikram Yoga?


Bikram yogastudio's moeten voor elke dag van de training trainingsruimten verwarmd tot 105 graden Fahrenheit houden. Dit kan extreem duur zijn voor bedrijven die afhankelijk zijn van energiebronnen van fossiele brandstoffen. Veel Bikram-yoga-eigenaren zijn creatief geworden, niet alleen vanwege de kosten, maar ook vanwege de ecologische vriendelijkheid in overeenstemming met het algemene concept van yoga om eenheid met de natuur te behouden.

Zonnepanelen

Sommige Bikram-yogastudio's in plaatsen zoals Arizona en Californië, die het grootste deel van het jaar veel zonlicht krijgen, installeren zonnepanelen om aan hun verwarmingsbehoeften te voldoen. Zonnepanelen vangen letterlijk de energie van de zon tijdens daglichturen voor efficiënte energieproductie. Warmte van de zon bootst bovendien beter de natuurlijk hete trainingsomstandigheden van India na, waar Bikram yoga is ontstaan. Volgens een artikel uit 'Los Angeles Times' uit 2012 hebben de lagere siliciumprijzen en regionale overheidssubsidies de aankoop van zonnepanelen betaalbaarder gemaakt.

Warmtepanelen

Als u een studio in het noordoosten van de Verenigde Staten bezoekt, waar de duur en de intensiteit van het zonlicht sterk variëren met de verandering van de seizoenen, kunt u een plaats tegenkomen met stralingswarmtepanelen. Terwijl zonnepanelen op daken van gebouwen worden geïnstalleerd, worden stralingswarmtepanelen op plafonds geïnstalleerd en vangen warmte van binnenuit. Ze zijn ook nuttig in zonnige staten omdat ze niet hoeven te worden aangesloten op het elektriciteitsnet van een stad. Bovendien duwen stralingswarmtepanelen geen verwarmde lucht door een ruimte, dus verminderen ze niet alleen de uitgaven voor energie, maar brengen ze geen ziektekiemen en ziektes in de lucht over.

Waterverwarming

Een andere creatieve, milieuvriendelijke manier om een ​​Bikram-yogastudio te verwarmen is hydronische verwarming. Hydronische verwarming verwarmt de lucht met vocht uit geïsoleerde warmwatertanks. Als een studio een doucheruimte heeft, gebruikt deze waarschijnlijk al een boiler voor warm water. Een enkele pijp kan de warme, bevochtigde lucht overbrengen naar een oefenruimte. Ook draagt ​​deze methode bij aan de vereiste 40 tot 60 procent vochtigheidsfactor in Bikram yoga-omgevingen.

Infraroodstralers

Zoals de naam al aangeeft, vertrouwen infraroodstralers op infraroodlicht om een ​​omgeving op te warmen. Ze worden vaak gekozen als een natuurlijke aanvulling op de gezonde voordelen van Bikram yogahoudingen. Infraroodwarmte dringt door in spierweefsel en botgewrichten. Op zichzelf wordt infraroodwarmte gebruikt om weke delenletsels te genezen en gewrichtspijn te verlichten. Sommige eigenaars van yogastudio's gebruiken infraroodwarmte in de overtuiging dat cliënten in combinatie met de 26 houdingen meer voordeel halen uit ontgifting, angstvermindering en verbeterde cardiovasculaire versterking.


Bekijk de video: 1985-0531 Devi Puja Talk, San Diego, USA, CC, DP (Januari- 2022).