Adviezen

Welke soorten probiotica zijn goed voor het verliezen van buikvet?


Probiotica zijn bacteriën die voorkomen in verschillende voedingsmiddelen die microben in de dunne en dikke darm ondersteunen. Volgens Medical News Today ondersteunt u de groei van nuttige microben die de spijsvertering en immuniteit bevorderen wanneer u voedingsmiddelen eet die probiotica bevatten, zoals kaas, yoghurt en kefir. Andere voedingsmiddelen, zoals kruiden, rode wijn, thee, bessen, appels en bonen, stimuleren probiotica in dagboekproducten om zich nog verder te vermenigvuldigen. Probiotische bacteriën kunnen het vermogen van het lichaam om vet te verbranden versterken en kunnen een rol spelen bij de behandeling en preventie van obesitas.

Soorten probiotica

De term probiotica betekent voor het leven, en probiotische bacteriën worden geïdentificeerd en benoemd op basis van drie kenmerken - geslacht, soort en stam. Volgens de Council for Agricultural Science and Technology omvatten belangrijke menselijke probiotica de geslachten Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptococcus, Enterococcus, Escherichia, Bacillus en Saccharomyces. Naast yoghurt, zijn andere probiotica-dragende voedingsmiddelen sappen, ontbijtgranen, kaas, gefermenteerde en ongefermenteerde melk, smoothies en voedingsrepen.

Effect op buikvet

Onderzoek is momenteel aan de gang om de gezondheidsvoordelen van probiotica te evalueren. Onderzoek in Medical News Today en "Microbial Cell Factories" suggereert bijvoorbeeld dat de aanwezigheid van probiotica een effect heeft op de manier waarop het lichaam vet opslaat. Bepaalde bevindingen suggereren dat probiotica gunstig kunnen zijn - een studie uit 2010 in het "European Journal of Clinical Nutrition" wees uit dat de probiotische Lactobacillus gasseri buikvet met bijna 5 procent en buikvet met iets meer dan 3 procent verminderde. De onderzoeksgroep die een afname van buikvet ervoer, consumeerde 200 gram per dag gefermenteerde melk die het probioticum bevatte gedurende een periode van 12 weken.

Effect op gewichtsverlies

De studie uit 2010 wees uit dat dezelfde groep die verbeteringen in lichaamsvet liet zien, ook verbeteringen in lichaamsgewicht en andere maatregelen had. De bevindingen omvatten een afname van lichaamsgewicht, body mass index, tailleomvang en heupomvang met elk bijna 2 procent. In een ander onderzoek dat in 2011 werd gepubliceerd door de "Annual Review of Nutrition", werden verschillen gevonden in de darmbacteriën van magere en zwaarlijvige individuen. Onderzoeksgegevens suggereerden een omgekeerde correlatie tussen de hoeveelheden darmbacteriën en de aanwezigheid van vet en andere aandoeningen - een groter aantal bacteriën wordt geassocieerd met minder ontwikkeling van lichaamsvet, diabetes en lage ontstekingen geassocieerd met obesitas.

Probiotica en metabolisme

Probiotica spelen een belangrijke rol in het voedselmetabolisme en zijn betrokken bij de opname van de meeste voedingsstoffen in de dunne darm en bij de verwerking van onverteerd voedsel in de dikke darm. De dikke darm voltooit de spijsvertering door extra voedingsstoffen te absorberen, vitamines te produceren en afvalproducten te creëren. Probiotica kunnen helpen het niveau van gezonde bacteriën in de darm te handhaven om de functie van het spijsverteringsstelsel te optimaliseren, vooral bij personen met overgewicht en obesitas.


Bekijk de video: Probiotica - De Gezondheidswinkel (Januari- 2022).