Adviezen

Hoe knopen te krijgen uit de Latissimus Dorsi

Hoe knopen te krijgen uit de Latissimus Dorsi


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De latissimus dorsi - meestal aangeduid als lats - spieren zijn twee brede, platte spieren aan weerszijden van de rug. Ze hechten zich rechtstreeks aan de wervelkolom en beïnvloeden de rugkracht en schouderrotatie door aan de schouderbladen te trekken. Deze spieren ontwikkelen meestal knopen veroorzaakt door letsel, overmatig gebruik of een zittende levensstijl. De knopen zijn het resultaat van gespannen spierweefsel dat in een spasmeachtige staat vastzit. Spierknopen kunnen matige pijn en mobiliteitsproblemen veroorzaken, maar ze zijn meestal van korte duur en duiden meestal niet op een ernstige onderliggende aandoening. Raadpleeg een arts als de knopen na een paar dagen niet verdwijnen.

Stap 1

Oefen een goede houding. Door over een computer te hurken of in ongemakkelijke, ongemakkelijke posities te zitten, kunnen spierknopen ontstaan. Als u op kantoor werkt, neem dan regelmatig een pauze en loop rond uw kantoor of rek u uit. Door uw lichaam in beweging te houden, geeft u uw spieren de nodige oefening en vermindert u uw kansen op spierspasmen en knopen.

Stap 2

Masseer het gebied. Een massagestok met noppen aan het uiteinde en gebogen om de rug te bereiken, kan massage gemakkelijker en minder stressvol voor uw handen maken. Oefen direct druk uit op de knoop terwijl u de spieren eromheen ontspant. Als je merkt dat de pijn uitstraalt naar een ander gebied, zoals de schouder of arm, masseer dit gebied dan ook. Massage kan pijnlijk zijn, maar het kan de spieren helpen los te laten. Vermijd masseren gedurende meer dan 5 tot 10 minuten per keer, omdat overmatige druk meer pijn en zelfs blauwe plekken kan veroorzaken.

Stap 3

Drink veel water. Uitdroging kan bijdragen aan spierkrampen en spierknopen. In sommige gevallen kan een tekort aan kalium of calcium ook bijdragen aan spierpijn. Vraag uw arts over het nemen van een multivitamine.

Stap 4

Probeer alternatieve strategieën voor pijnmanagement. Volgens de Cleveland Clinic kan acupunctuur effectief wat rugpijn behandelen. Myofasciale triggerpoint-therapie, gericht op spierknopen, is ook effectief bij het behandelen van spierknopen. Deze therapie oefent druk op de knopen uit, vaak tijdens het verplaatsen van omliggende spieren. Raadpleeg uw arts voor een aanbeveling voor een myofasciale triggerpoint-massagespecialist.

Tip

  • Afwisselend warm en koud - 20 minuten aan, 20 minuten uit voor elk - kan helpen om de pijn van spierknopen te verlichten, maar het is onwaarschijnlijk dat de knopen zelf verdwijnen.


Bekijk de video: Levator Scapulae SA Active Release (Mei 2022).