Adviezen

Melkzuur in spieren na training

Melkzuur in spieren na training


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De productie van lactaat, of melkzuur, veroorzaakt verschillende ongemakkelijke symptomen tijdens en na een training. Deze omvatten een branderig gevoel, spierpijn, verlies van bewegingsbereik en zwelling. Symptomen blijven soms dagenlang hangen na uw training. Bovendien dwingen deze ongemakkelijke sensaties je vaak om te stoppen met overbelasting van je lichaam, waardoor je spieren de tijd krijgen om te herstellen terwijl het melkzuur uit je systeem verdwijnt.

Definitie

Het lichaam breekt glucose af tot een stof genaamd pyruvaat, die uw lichaam tijdens het sporten van energie voorziet. Wanneer zuurstof in het lichaam overvloedig aanwezig is, breekt het pyruvaat nog verder af voor extra energie. Wanneer uw zuurstofniveaus echter beperkt zijn, zoals tijdens intensieve training, verandert uw lichaam pyruvaat in lactaat of melkzuur. Lactaat helpt uw ​​lichaam glucose te blijven afbreken, waardoor uw energieniveau wordt gehandhaafd en uw spieren tijdens het sporten goed blijven samentrekken.

Behandeling

Ontvang een massage direct na een intensieve training. Dit duwt het melkzuur uit je spieren en helpt ongemakkelijke symptomen te verlichten. Voor meer comfort, vul een badkuip vol met water en los een halve kop zuiveringszout erin op. Week in het bad, zodat je huid het zuiveringszoutmengsel kan absorberen. Omdat zuiveringszout alkalisch is, legt ABC News uit dat het helpt om melkzuur in de spieren te neutraliseren.

Het voorkomen

Warm altijd op met 10 minuten lichte aerobe activiteit zoals stevig wandelen om je spieren voor te bereiden en op te warmen. Begin bovendien langzaam met uw trainingsroutine en bouw geleidelijk het intensiteitsniveau op in de loop van een paar weken. In het tijdschrift Shape wordt uitgelegd dat beide maatregelen ervoor zorgen dat uw spieren zich geleidelijk aanpassen aan uw trainingsroutine en de opbouw van melkzuur verminderen. Afkoelen, ook met vijf of 10 minuten lichte aerobe activiteit en rek, helpt melkzuur te verwijderen uit de bloedbaan en spieren.

Gevaren

Verwar melkzuurgerelateerde pijn niet met een daadwerkelijk letsel. Pijn moet relatief bilateraal zijn. Beide armen moeten bijvoorbeeld pijnlijk zijn als je ze allebei tijdens je training hebt gewerkt. U kunt uw arm hebben verwond als slechts één arm extreem pijnlijk is na uw routine. Voorkom ernstig letsel door tijdens het trainen altijd de juiste vorm te gebruiken. Raadpleeg een trainer of arts als u niet zeker weet hoe u een specifieke oefening moet doen. Train bovendien nooit tot het punt van pijn.


Bekijk de video: Wat is spierpijn? (Mei 2022).