Adviezen

Hoe ladder sprints te doen

Hoe ladder sprints te doen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Laddersprints, ook wel ladderoefeningen of zelfmoorden genoemd, helpen atleten om uithoudingsvermogen op te bouwen in sporten die uithoudingsvermogen vereisen, zoals basketbal of lacrosse. Opgenomen in een regelmatig trainingsschema, resulteren laddersprints in een verhoogde longcapaciteit en spieruithoudingsvermogen. Je kunt laddersprints schalen naar de beschikbare ruimte en je fysieke conditie, waardoor de intensiteit toeneemt naarmate je uithoudingsvermogen verbetert. Zoals bij alle oefeningen, moet je zowel voor als na je sprints strekken en voldoende water drinken om goed gehydrateerd te blijven.

Stap 1

Gebruik een baan of veld van hetzelfde type en minstens zo groot als het speelveld van uw sport. Basketbalspelers moeten bijvoorbeeld een basketbalveld gebruiken en voetbalspelers moeten een voetbalveld gebruiken.

Stap 2

Plaats markeringen met intervallen van 10 meter op het sprintgebied of gebruik de bestaande spelregels. Gebruik bijvoorbeeld kegels op een volleybalveld of de 10-yard lijnen op een voetbalveld.

Stap 3

Begin bij de basislijn van het veld of veld. Met een explosieve start sprint u op topsnelheid naar de eerste marker van 10 meter. Zonder te stoppen, draai je onmiddellijk om en sprint je op topsnelheid terug naar het startpunt.

Stap 4

Draai opnieuw en sprint op topsnelheid naar de 20-yard marker. Draai je om en sprint terug naar de basislijn.

Stap 5

Blijf draaien rond de basislijn en sprint naar de volgende marker en terug zonder te stoppen totdat je alle markers achter elkaar hebt bereikt. Begin de laddersprints in omgekeerde volgorde, eindigend met de 10-yard marker. Stop niet tussen sprints.

Stap 6

Varieer de laddersprints volgens uw fysieke niveau door te rusten of andere oefeningen te doen, zoals crunches tussen sprints. Als alternatief kun je meerdere keren naar en van de eerste marker sprinten voordat je verder gaat naar de tweede marker. Verhoog de moeilijkheid door de markeringen verder uit elkaar te plaatsen.

Tip

  • Loop na de laddersprints totdat je ademhaling weer normaal wordt voor je afkoeling.
  • Strek je spieren, vooral die in de benen, enkels en voeten, voordat de ladder sprint om los te komen en krampen te voorkomen. Rek daarna opnieuw om je spieren af ​​te koelen.
  • Drink veel water voor, tijdens en na de sprints van de ladder om gehydrateerd te blijven.


Bekijk de video: Ladder Sprints (Mei 2022).