Info

Hoe kuitdichtheid te voorkomen


Als het gaat om flexibiliteit, spelen genetica, leeftijd en levensstijl allemaal een rol. Als u zich zorgen maakt om uw kuitspieren lang en soepel te houden, heeft u waarschijnlijk uit de eerste hand strakheid ervaren of begrijpt u de gevolgen van strakheid. Je kuitspieren helpen je je knie te buigen en je voet naar beneden te scharnieren bij de enkel. Als deze spieren gespannen zijn, ben je gevoeliger voor bepaalde pijnlijke aandoeningen van de voeten, knieën, heupen en rug. Rekken is de meest voor de hand liggende manier om je kuitspieren los te houden; u moet echter ook activiteiten en gedragingen vermijden die ervoor kunnen zorgen dat ze stijver worden.

Stap 1

Ruil je schoenen met hoge hakken in voor een paar flats met voldoende ondersteuning. Het dragen van hakken van elke hoogte dwingt de voet in een plantaire gebogen positie, die de kuitspieren na verloop van tijd verkort en aanspant. Draag tijdens het sporten goed passende schoenen die passen bij uw fitnessactiviteiten.

Stap 2

Zit minder gedurende de dag. Als u de hele dag in een stoel zit met uw knieën gebogen, worden uw kuitspieren naar een verkorte positie gebracht, waardoor ze strakker worden - vooral als u hakken draagt. Sta op en loop elk uur rond, waardoor uw kalveren een pauze nemen van hun strakke, samengetrokken positie.

Stap 3

Warm grondig op voordat u gaat sporten. Voer ten minste 10 minuten algemene cardio-activiteit uit - wat betekent dat elke oefening waarbij constante en repetitieve bewegingen waarbij uw hartslag wordt verhoogd, en een reeks dynamische kuitrekoefeningen omvat voordat u aan uw training begint. Ga in een snoekpositie staan ​​en zet een voet tegen de andere enkel. Ga langzaam op de bal van de werkende voet staan. Breng de hiel zo ver mogelijk omhoog en laat hem vervolgens op de grond zakken. Voltooi 10 tot 15 langzame, soepele, continue herhalingen voordat je van kant wisselt.

Stap 4

Voer statische rekoefeningen uit na krachtige training wanneer uw spieren bijzonder warm en kneedbaar zijn. Ga op de rand van een trede of stoeprand staan ​​met één hiel van de rand af. Laat de hiel langzaam zakken totdat u lichte spanning in de kuit voelt. Houd maximaal 30 seconden vast en laat de hiel iets meer zakken naarmate het gevoel van spanning afneemt. Laat de stretch los en herhaal dit twee of drie keer voordat u van kant wisselt.

Stap 5

Houd statische stukken vast zonder te stuiteren. Een rek stuiteren kan de rekreflex activeren, waardoor uw kuitspieren samentrekken en aanspannen, precies het resultaat dat u probeert te vermijden.

Stap 6

Kies je trainingsoppervlak en route zorgvuldig, vooral als je gevoelig bent voor aanscherping van de kuit. Vermijd heuvels vroeg in een run, of houd u aan vlakke, gelijkmatige oppervlakken tijdens uw training.

Stap 7

Heroverweeg uw trainingsregime. Als u vaak last heeft van kuitdichtheid, kunt u te zwaar trainen en uzelf en uw kuitspieren onvoldoende hersteltijd geven. Als je al een tijdje niet hebt gewerkt of als je je trainingsschema wilt verbeteren, overweeg dan of je de intensiteit van je training te snel hebt verhoogd.

Stap 8

Gebruik een schuimroller om de kuitflexibiliteit te vergroten en spierspanning te verminderen. Ga met de roller onder uw rechterkuit zitten en stapel de hiel van uw linkervoet bovenop uw rechter instap. Plaats uw handen op de vloer in de buurt van uw zij en schuif uw lichaam herhaaldelijk naar voren en naar achteren, masseer zachtjes het kalf. Herhaal op het linkerbeen.

Stap 9

Draag compressiesokken. Het dragen van een paar van deze super knusse sokken tijdens of na een training kan het aanhalen van de kuiten en ongemak voorkomen door de bloedtoevoer naar je onderste ledematen te stimuleren.

Stap 10

Haal de dekens uit de voet van uw bed om aanscherping van de kuit en krampen tijdens uw slaap te voorkomen. Zorg ervoor dat je tenen voldoende ruimte hebben om te strekken en rond te bewegen om te voorkomen dat je kuitspieren samentrekken.

Tips

  • Om de soleusspier te werken, de onderste kuitspier die zich onder de meer oppervlakkige gastrocnemiusspier bevindt, herhaalt u de stoeprand met de knieën licht gebogen.