Adviezen

Lateral Raise Vs. Rechtop rij

Lateral Raise Vs. Rechtop rij


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De zijwaartse verhoging en de rechte rij zijn twee oefeningen die veel voorkomen bij het trainen van de schouderspieren. Beide richten zich op de laterale deltoïde aan de bovenkant van de schouderspier, maar verschillen als het gaat om welke ondersteunende spieren worden geactiveerd. Welke oefening u kiest, hangt af van de gezondheid van uw schouder en uw algemene doelen.

Laterale verhoging

De laterale verhoging wordt gedaan door een halter in elke hand te grijpen en de armen bijna recht te laten hangen met de handen naar de buitenkant van de dijen. Draai iets van de heupen af ​​en verzacht je kniegewricht. Zet je buik vast en hef de armen omhoog zodat je ellebogen op schouderhoogte komen. Je polsen moeten op dezelfde hoogte of iets lager zijn dan je ellebogen. Laat de gewichten langzaam zakken om een ​​herhaling te voltooien.

Rechtop rij

De rechtopstaande rij wordt meestal gedaan met een halter, maar halters kunnen worden gebruikt. Je pakt beide soorten gewicht met een bovenhandse greep en houdt het voor je dijen. Buig je ellebogen en trek de balk of gewichten omhoog naar je borst en laat vervolgens zakken om een ​​herhaling te voltooien. Je handen moeten tijdens de beweging ongeveer op schouderbreedte uit elkaar blijven.

Spieren werkten

De dop van de schouder bestaat uit een driedelige spier die bekend staat als de deltoïden. De deltoïden hebben een voorste of voorste, bovenste of laterale en achterste of achterste kop. Zowel de zijwaartse verhoging als de rechtopstaande rij richten zich hoofdzakelijk op de zijkop. De laterale verhoging gebruikt de voorste deltoïde, trapeziusspieren aan de bovenrug en de kleine supraspinatus-spieren van de schouder als assistenten. De rechtopstaande rij gebruikt ook de voorste deltoïde, trapezius en supraspinatus als assistenten, terwijl ook de brachialis en brachioradialis van de onderarm, de onderste schouderspier van de infraspinatus en de biceps van de bovenarm worden ingeschakeld.

Type oefening

De zijdelingse verhoging wordt beschouwd als een isolatiebeweging, wat betekent dat deze slechts één gewrichtsbeweging gebruikt, terwijl de rechtopstaande rij samengesteld is en meerdere gewrichten gebruikt. Als een samengestelde oefening stelt de rechtopstaande rij u in staat zwaardere gewichten op te heffen dan u kunt met laterale verhogingen, wat kan leiden tot betere spiergroei en krachtversterking. De rechtopstaande rij kan ook een groter aantal spiervezels stimuleren, wat leidt tot de afgifte van meer groeihormoon en testosteron die spiergroei in het lichaam bevordert.

Veiligheid en vorm

De laterale verhoging heeft minder kans om spanning, bursitis en tendinitis te veroorzaken. De rechtopstaande rij, wanneer klaar met een schouderbreedte grip is veilig voor de meeste mensen, maar als u een nauwe grip kiest, kan de rechtopstaande rij botsing van bepaalde pezen in de schouder veroorzaken. Wanneer u uw handen breder van elkaar houdt, laat u meer ruimte tussen het schoudergewricht en de kop van het bovenarmbot, waardoor de kans op irritatie afneemt.


Bekijk de video: A Show of Scrutiny. Critical Role. Campaign 2, Episode 2 (Mei 2022).