Adviezen

Beenactie in een squat

Beenactie in een squat


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een squat is een nietje in weerstandstraining omdat het gericht is op veel spieren in het onderlichaam en een paar variaties heeft. Wanneer je hurkt buig je naar de heup, knie en enkel om je lichaam naar de grond te laten zakken. Je maakt de gewrichten recht om je rep af te maken en eindigt in een staande positie. In alle verschillende soorten squats is de beenactie in principe hetzelfde.

Betrokken spieren

Het belangrijkste doel wanneer je hurkt is om je quadriceps, of de voorkant van je dijen, uit te dagen. Dit zijn de belangrijkste verhuizers in je squat, samen met de hamstrings en bilspieren. Hoewel we de bilspieren als een heupspier beschouwen, hechten ze zich aan het dijbeen om het te verplaatsen tijdens een squat en andere oefeningen in het onderlichaam. Je adductoren, ontvoerders, soleus en gastrocnemius werken ook tijdens de beweging en worden beschouwd als secundaire spieren van de squat.

Menselijke beweging beschrijven

Alle spier- en gewrichtsacties worden beschreven vanuit de anatomische positie. Anatomische positie is wanneer u rechtop staat met uw voeten naar voren gericht, armen langs uw zij met uw handpalmen naar voren gericht. Je voeten staan ​​in deze positie wanneer je begint te hurken, hoewel je voeten op heup- tot schouderbreedte uit elkaar staan ​​en je handen misschien een stang of halters vasthouden.

Knie actie

Je knie buigt en recht tijdens het squat. Terwijl u naar beneden zakt, wordt dit knieflexie genoemd. Je quadriceps en hamstrings trekken excentrisch samen. Een excentrische contractie is wanneer een spier onder een belasting langer wordt. Het trekt nog steeds samen maar wordt tegelijkertijd langer om je lichaam te laten zakken. Terwijl u opstaat, strekken uw knieën zich uit of strekken. Je quadriceps en hamstrings trekken concentrisch samen om je weer rechtop te zetten en de herhaling te voltooien.

Enkel actie

Je enkel beweegt tijdens de squat maar strekt nooit zoals je knie dat doet. De bewegingen van de enkel staan ​​bekend als plantaire flexie en dorsiflexie. Terwijl je naar beneden gaat in de squat, buigt je enkel meer en brengt je de bovenkant van je voet naar je scheenbeen. Dit staat bekend als dorsiflexie. Wanneer je weer rechtop gaat staan, buig je de enkel en beweeg je hem van het scheenbeen af. De soleus en gastrocnemius krimpen actief op en neer.


Bekijk de video: Demonstratie Working Equitation tijdens Paard&Leven 2016 in Ermelo +ondertiteling (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Vohn

  Deze briljante zin moet met opzet zijn

 2. Edmund

  Ik heb een vergelijkbare situatie. Ik nodig je uit voor een discussie.

 3. Orvin

  Je hebt geen gelijk. Ik stel voor om het te bespreken.

 4. Dulrajas

  Daarin zit iets. Nu blijkt alles, hartelijk dank voor de hulp bij deze vraag.

 5. Brien

  gewistSchrijf een bericht