Adviezen

Toont het beenkrul de billen?

Toont het beenkrul de billen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zoals bij bijna elke oefening, richt de beenkrul zich op veel spieren en kan deze je billen versterken. Andere oefeningen of aanpassingen aan de beenkrul kunnen echter effectiever op de spieren in de billen aankomen dan een standaard beenkrul. Inzicht in hoe je deze spieren kunt trainen, vermindert je risico op blessures en helpt je je fitnessdoelen te bereiken, waaronder het versterken van je achterkant.

Voordelen van Leg Curl

De beenkrul kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, inclusief op een verzwaarde beenkrulmachine, met een oefenband of met gewogen manchetten om je enkels. De standaardvorm omvat het buigen van één knie om uw voet achter u te laten staan ​​terwijl u staat. De belangrijkste spieren in deze oefening zijn je hamstrings, die de vorm van je achterste beïnvloeden. Pas de krul verder aan om je biltint te intensiveren door je dij ook naar achteren te strekken om je knie van de grond te tillen terwijl deze achter je gebogen is.

Spieren om te overwegen

Hoewel de hamstring enige betrokkenheid heeft bij de spieren van je billen, is de hoofdspier de gluteus maximus en in mindere mate de gluteus medius en gluteus minimus. Deze laatste twee spieren bevinden zich onder de gluteus maximus en zijn veel kleinere spieren. De gluteus maximus levert het grootste deel van uw billen, anders dan enig vetweefsel, en het verstevigen van deze spier zal u de beste billenverstevigende resultaten opleveren.

Optimale oefeningen

Concentreer je inspanningen op oefeningen die specifiek gericht zijn op de bilspieren. Lunges, squats en laterale shuffles zijn veel voorkomende oefeningen die gericht zijn op uw gluteus met behulp van uw lichaamsgewicht als weerstand. Met behulp van gewichten kunt u een aangepaste butt curl uitvoeren om uw bilspieren echt uit te dagen. Plaats op handen en voeten een halter achter uw knie en buig uw knie om de halter vast te zetten. Til je been van de vloer tot je dij parallel is met je romp en buig je been verder omhoog om je voet naar het plafond te brengen zonder de knie recht te maken. Zorg ervoor dat u uw dij niet onder de hoogte van uw bekken laat zakken.

Veiligheid en stretchen

Zoals bij de meeste oefeningen is blessurepreventie essentieel om u in staat te stellen door te gaan met sporten en uw conditie te behouden. Strek je uit voor en na een training door jezelf in de neerwaartse hondenhouding van yoga te plaatsen, gedurende 30 tot 60 seconden. Zorg ervoor dat u bij elke oefening uw rug niet overspant of uw bekken niet onnodig beweegt om rugbelasting te verminderen. Raadpleeg een arts voor ernstige pijn of pijn die langer dan een week aanhoudt.

Middelen