Adviezen

Beenkrullen met elastische banden

Beenkrullen met elastische banden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Elastische trainingsbanden, ook wel weerstandsbuizen of oefenbanden genoemd, zijn draagbaar, lichtgewicht en veelzijdig. Je kunt drie verschillende versies van de beenkruloefening doen, die gericht zijn op de hamstringspieren, met de elastische banden. Omdat elastische oefenbanden niet zoveel weerstand bieden als losse gewichten of machines, moet u voor elke oefening meer herhalingen uitvoeren - 15 tot 20 - om de hamstrings te vermoeien. Voltooi alle herhalingen op één been en wissel dan van been.

Elastiekjes

Elastische oefenbanden zijn verkrijgbaar in verschillende spanningen en stijlen. Gebruik indien beschikbaar een elastische band met een enkelmanchetbevestiging. Indien niet beschikbaar, knoop een lange band rond uw enkel of gebruik een cirkelvormige band. Nadat je de band aan je enkel hebt bevestigd, veranker je het andere uiteinde van de band op een veilig object, zoals het been van een zware bank of een paal. Als je gemakkelijk 20 herhalingen van een oefening kunt voltooien, kies dan een dikkere of bredere band, die voor meer spanning zorgt, of verdubbel de banden.

Liggende beenkrul

Ga op je buik liggen op een mat met een elastische oefenband aan je rechter enkel en stevig verankerd. Plaats uw lichaam ver genoeg weg van het anker zodat de elastische band strak staat en voldoende spanning biedt. Kruis je armen op de vloer en laat je kin in je handen rusten. Ontspan je linkerbeen op de vloer. Begin met uw rechterbeen volledig gestrekt, maar houd een lichte buiging in het kniegewricht. Buig je rechterknie en trek je hiel naar je bil. Blijf krullen totdat je hiel je bil raakt of bijna raakt. Pauzeer voor een telling en keer langzaam terug naar de startpositie.

Staande beenkrul

Naast het richten op de hamstrings, werkt de staande versie van de beenkruloefening ook de kernspieren omdat deze activeren om uw romp te stabiliseren tijdens deze onevenwichtige beweging. Ga rechtop staan ​​met je voeten op heupbreedte uit elkaar, de knieën licht gebogen, een elastische band bevestigd aan je rechter enkel en stevig verankerd voor je. Buig je rechterknie lichtjes tot je rechtervoet van de vloer komt. Neem een ​​moment om jezelf in evenwicht te brengen. Ga indien nodig bij een tafel of stoel staan ​​en plaats een hand op het object om uzelf te stabiliseren. Houd een verticale lichaamshouding terwijl u uw rechterbeen krult en uw voet naar uw bil trekt. Houd je dijen naast elkaar, met je rechterknie in de richting van de vloer. Leun niet met uw romp naar voren. Blijf krullen totdat je hiel je bil raakt of bijna raakt. Pauzeer voor een telling en langzaam lager.

Zittende beenkrul

Ga op de rand van een stoel of bank zitten met beide voeten plat op de vloer en een elastische band die aan uw rechter enkel is bevestigd en voor u is bevestigd. Strek je rechterbeen en houd het parallel aan de vloer; Houd altijd een lichte buiging in de knie om de druk op het gewricht te verminderen. Dit is de startpositie. Als de band niet strak is, plaatst u uw lichaam verder weg van het ankerpunt. Buig je knie, trek je onderbeen naar achteren totdat het loodrecht op de vloer staat en je knie een bocht van 90 graden heeft. Houd je rechterdij tijdens de beweging parallel aan de vloer. Pauzeer voor een telling en keer langzaam terug naar de startpositie.Opmerkingen:

  1. Shakakazahn

    Niets zo

  2. Fenrisar

    Goede dingen komen in kleine verpakkingen.Schrijf een bericht