Info

Hoe een impact op de onderrug op een loopband te voorkomen


Lichamelijke activiteit is essentieel voor de gezondheid van uw wervelkolom en uw vermogen om het herstel van uw rug van een blessure te vergemakkelijken. Volgens Dr. Peter Ullrich, Jr., een wervelkolomchirurg op de website Spine-Health, kan de natuurlijke neiging van mensen met lage rugpijn zijn om elke activiteit te vermijden, omdat dit de pijn kan doen terugkeren. Als gevolg hiervan kunt u verhoogde pijn, stijfheid en verminderde flexibiliteit ervaren die andere bewegingen kan belemmeren. In plaats van totale activiteit te vermijden, kan lopen op een loopband mensen rugpijn en rugproblemen geven met een zacht oppervlak dat de impact absorbeert die vaak ontstaat door op de stoep te lopen.

Stap 1

Investeer in een paar hoogwaardige hardloop- of wandelschoenen. Hoewel de meeste loopbanden een mate van demping bieden die impact kan absorberen, passen schoenen goed en zorgen ze voor extra demping om de impact verder te verminderen die pijn in de onderrug kan veroorzaken. Dr. Ted Forcum, directeur van de Back in Motion Sports Injuries Clinic in Beaverton, Ore., Legt uit dat het dragen van de juiste schoenen de impact op je onderrug vermindert en instabiliteit vermindert. Deze instabiliteit, zegt hij, kan verhoogde onderrugpijn veroorzaken.

Stap 2

Evalueer het oppervlak van de loopband die u voor uw oefening gaat gebruiken. Gebruik een loopband met een dik, duurzaam, zacht oppervlak. Test de loopband voordat u vaststelt dat deze geschikt is voor uw training.

Stap 3

Stop met joggen of rennen op de loopband. Joggen en hardlopen kunnen effectieve vormen van oefening zijn, maar ze veroorzaken ook een grotere impact op uw gewrichten dan lopen. Wandelen, legt de website Spine-Health uit, kan een aerobe training vergemakkelijken met minder risico op stress op je onderrug. De website beveelt ook aan dat om een ​​impact op de onderrug te voorkomen, u een loopband moet kiezen met een oppervlak dat schokabsorptie biedt. Als u begint met kortere trainingsperioden van ongeveer 20 minuten zonder dat de loopband een helling heeft, kan dit de potentiële belasting op uw onderrug verminderen.