Adviezen

Zijn beenpersmachines veilig voor knieën?

Zijn beenpersmachines veilig voor knieën?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Alle krachtoefeningen hebben een risico op letsel. Je spieren zijn nodig om hoeveelheden op te heffen die zwaarder zijn dan normaal, dus het risico bestaat dat je een spier trekt of verrekt of een gewricht verwondt. De legpress is geen uitzondering. Bij correct gebruik is de beenpers echter veilig voor uw knieën en kan het helpen om knieblessures te voorkomen.

Letselrisico

Vóór je eerste training in een sportschool moet je een verklaring van afstand ondertekenen waarin staat dat je deelneemt aan een activiteit die kan leiden tot een blessure. Je ziet deze disclaimer aan het begin van trainingsvideo's en -boeken. Gewichtsmachines en andere krachttrainingsapparatuur hebben een risico op letsel. Dit risico is echter kleiner dan het risico dat gepaard gaat met sporten zoals basketbal en voetbal. Dit komt omdat de beenpers wordt bestuurd, één bewegingsbereik doorloopt en geen stop / start-activiteit is.

Juiste techniek

U kunt helpen de veiligheid van uw knieën te beschermen door een goede warming-up te doen voordat u de beenpersmachine gebruikt. Breng vijf tot 10 minuten door met bewegingen van het hele lichaam, zoals wandelen, fietsen of touwtje springen om je benen te verwarmen. Je knieën worden ook beschermd wanneer je de juiste hoeveelheid gewicht selecteert. Gebruik een gewicht dat u kunt indrukken voor een tot drie sets van acht tot 12 herhalingen. Als u niet acht herhalingen kunt doen, verlaagt u de hoeveelheid gewicht. Bescherm uw knieën door de beenpers volledig te bewegen en uw hielen op de slee te houden. Je knieën moeten in dezelfde richting wijzen als je tenen.

Gesloten kettingoefening

De beenpersmachine wordt beschouwd als een oefening met gesloten ketting. Gesloten kettingoefeningen gebruiken meer dan één spiergroep en worden vaak bestempeld als functionele oefeningen. In het geval van de beenpers verwijst de oefening met gesloten ketting naar uw kniegewricht dat stabiel en op één plaats blijft, vergeleken met een beenverlenging waarin uw kniegewricht veel meer beweging heeft. De veiligheid voor uw knieën tijdens de beendruk is verhoogd omdat uw quadriceps en hamstrings beide samentrekken om de ligamenten rondom uw knieën te stabiliseren.

Letselpreventie

Gewichtstraining oefeningen zijn ook gunstig voor letselpreventie. Het American College of Sports Medicine meldt drie blessureverminderende voordelen van weerstandstraining met apparatuur zoals de legpress. Je verbetert de dichtheid van je botten die stressfracturen op de knieën vermindert. Je versterkt de ligamenten en pezen rond de knieën voor meer ondersteuning en stabiliteit. Je versterkt ook de spieren rondom de knieën om de gewrichten in een gezonde uitlijning te houden.

Jouw lichaamsbouw

Als u een reeds bestaande knieaandoening heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u de beenpersmachine gebruikt. Als u ongemak ervaart tijdens het gebruik van de machine, stop dan met de oefening en pas uw vorm aan. Als u nog steeds pijn of ongemak voelt, neem dan contact op met een fitnesstrainer voor de juiste techniek. Niet alle machines passen op alle carrosserietypes, dus het kan een kwestie van overschakelen naar een ander merk beenpersmachine zijn.