Adviezen

Been drukt thuis

Been drukt thuis


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De beenpers wordt meestal uitgevoerd in een beenpersmachine met uw rug tegen de rugleuning en uw voeten plat op een weerstandsplaat. Vervolgens strek je je benen uit om de plaat tegen de weerstand in te duwen. Je hebt verschillende keuzes als je thuis op je benen wilt drukken, inclusief de optie om de grote machine te vervangen door een draagbare weerstandsband.

Home Beenpersmachine

Als u de ruimte en het budget hebt, is de eenvoudigste manier om thuis leg-presses te doen, uw eigen machine aan te schaffen. Je vindt een aantal stand-alone legpress-machines, of je kunt een multifunctionele sporter kopen met een legpress-station. Als alternatief kunt u, als u een hometrainer hebt, een leg press-bevestiging vinden die compatibel is met uw bestaande hardware.

Liggende weerstandsband Druk

Bijna elke kamer in uw huis, of een vlakke ruimte buitenshuis, kan uw homegym worden als u een weerstandsband gebruikt. Om de machinebeenpers te repliceren, ga je met de voorkant naar boven op de vloer liggen en loop je de weerstandsband rond de boog van je rechtervoet. Til beide benen op en buig je knieën zodat je schenen ongeveer evenwijdig met de vloer zijn en je zolen van je lichaam af kijken. Houd een uiteinde van de band - of de twee handvatten - stevig in uw handen, net boven het midden van uw borst. Breng uw rechterbeen snel omhoog in een verticale positie, maar stop met het vergrendelen van uw knie en laat vervolgens uw been langzaam zakken naar de startpositie. Door je been omhoog te bewegen en tegen de zwaartekracht in te werken, kan de liggende beenpers een beetje uitdagender zijn dan de zittende weerstandsbandversie. Voer het gewenste aantal herhalingen uit - probeer in geval van twijfel met acht tot twaalf te beginnen - herhaal dan de oefening met uw linkerbeen.

Zittende weerstandsbandpers

De zittende pers is mechanisch vergelijkbaar met de liggende weerstandsbandpers. Ga zitten in een stoel om te genieten van de maximale ondersteuning, of gebruik een bank om je kernspieren te activeren om je bewegingen te stabiliseren. Hoe dan ook, plaats je linkervoet plat op de vloer en wikkel de band om je rechtervoet. Til uw voet in de lucht om de uitgangspositie aan te nemen en strek uw been vervolgens uit en in om de oefening uit te voeren. U kunt ook de band aan de stoel of een ander beveiligd voorwerp vastmaken in plaats van hem in uw handen te houden.

Spieren werkten

De machine leg press richt zich op de quadriceps spieren en werkt ook de hamstrings, heup adductors en bilspieren. De weerstandsbandversie benadrukt je quads, hamstrings, bilspieren en kuiten. Als u een beenpersmachine hebt, kunt u uw voetpositie wijzigen om de focus van de oefening te verschuiven. Door je voeten op schouderbreedte uit elkaar te plaatsen in het midden van de weerstandsplaat, werkt je hele quadriceps-groep. Spreid je voeten breder om je binnenste quads te richten of verplaats ze dichter naar elkaar toe om je buitenste quads harder te raken. Door je voeten hoger op de voetplaat te schuiven, wordt meer nadruk gelegd op je bilspieren en hamstrings. U kunt deze aanpassingen niet maken wanneer u een oefenband gebruikt, maar u kunt de weerstand verhogen door een kortere of zwaardere band te gebruiken.


Bekijk de video: Oefening rekken piriformis tegen ischias (Mei 2022).