Adviezen

Beenschaaroefeningen voor binnen- en buitendijen

Beenschaaroefeningen voor binnen- en buitendijen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je je binnen- en buitendijen strakker wilt maken, neem dan beenschaaroefeningen op in je trainingsroutine. Tijdens een beenschaar bewegen de abductorspieren in je buitenste dijen je benen weg van je lichaam, en de adductoren in je binnenste dijen bewegen je benen naar elkaar toe. Naast dat je benen er beter uitzien, bouwt deze oefening spierweefsel op, wat resulteert in een sneller metabolisme. Omdat beenscharen thuis kunnen worden gedaan en geen luxe apparatuur nodig hebben, is er geen reden om ze niet te doen.

Crossover been schaar

Stap 1

Ga op de grond liggen, strek je benen recht naar het plafond en laat ze in een hoek van 45 graden zakken. Plaats je handen op de vloer aan de zijkanten van je lichaam. U kunt ook op een stoel zitten met uw benen evenwijdig aan de vloer en pak de zijkanten van de stoel met uw handen vast voor ondersteuning.

Stap 2

Span je buikspieren aan, wijs je tenen en open je benen ongeveer 2 voet in een v-vorm. Pauzeer twee seconden voordat je je benen langzaam naar elkaar toe brengt en je rechterbeen over je linkerbeen kruist. Spreid uw benen opnieuw ongeveer 2 voet uit en kruis deze keer wanneer u ze sluit uw linkerbeen over uw rechterbeen.

Stap 3

Herhaal deze oefening acht tot 12 keer en voltooi drie sets. Draag voor een extra uitdaging enkelgewichten of bespoedig de oefening.

Zijliggende schaar

Stap 1

Ga op je linkerzij liggen met je benen gestrekt en op elkaar. Buig je linkerarm en plaats deze onder je hoofd voor ondersteuning en plaats je rechterhand op de vloer voor je.

Stap 2

Houd uw buik en bilspieren vast en til uw rechterbeen ongeveer 30 graden op en houd het in deze positie. Til je linkerbeen van de vloer en breng het omhoog naar je rechterbeen. Pauzeer twee seconden en breng beide benen langzaam terug naar de startpositie.

Stap 3

Herhaal de oefening acht tot 12 keer voordat u van kant wisselt en probeer drie sets te voltooien. Draag enkelgewichten voor een extra uitdaging.