Adviezen

Zijn citroen, gember en honing goed voor de lever?

Zijn citroen, gember en honing goed voor de lever?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Citroen, gember en honing bieden complementaire smaken die thee en andere dranken verbeteren en een karakteristieke smaak geven aan enkele van uw favoriete gebakken producten. Op zichzelf of in combinatie bieden deze vertrouwde voedingsmiddelen ook bepaalde gezondheidsvoordelen, waarvan sommige betrekking hebben op uw lever. Raadpleeg altijd uw arts voor advies voordat u voedsel of supplementen gebruikt om een ​​medische aandoening te behandelen.

Citroen- en alcoholontgifting

Narirutin, een verbinding in citroenschil, zou de lever kunnen beschermen tegen door alcohol veroorzaakte schade, volgens een dierstudie gepubliceerd in het februarinummer van 'Food and Chemical Toxicology'. In het onderzoek vertoonden diëten met een hoog alcoholgehalte, aangevuld met narirutin gedurende acht weken, minder uitputting van antioxiderende enzymen, verminderde niveaus van geoxideerde lipiden - die werden aangetast door geaccumuleerde toxines en afvalproducten - en lagere niveaus van cholesterol en triglyceriden in de lever in vergelijking met een controlegroep die het citroenextract niet heeft ontvangen. Bovendien zagen onderzoekers minder ontstekingen in de levers van met narirutin gesupplementeerde dieren.

Gember en suikerrijke diëten

Gember demonstreerde beschermende effecten tegen leverschade veroorzaakt door een suikerrijk dieet in een dierstudie gepubliceerd in het novembernummer van "Evidence-based Complementary and Alternative Medicine." High-fructose-diëten aangevuld met 50 milligram per kilogram lichaamsgewicht gember per dag gedurende vijf weken verlaagde triglycerideniveaus en verminderde vetproductie in de lever. Bovendien leken levercellen van met gember gesupplementeerde dieren gezonder onder de microscoop in vergelijking met een controlegroep die een dieet met veel fructose consumeerde maar geen gember ontving.

Gember- en kankerpreventie

Een actieve stof in gember, 6-Shogaol, geïnduceerde apoptose of vroege celdood, door het verminderen van de eiwitproductie in leverkankercellen in een weefselkweekstudie van leverkanker gepubliceerd in het juni 2012 nummer van "PLoS One". Het gemberextract remde ook de tumorgroei in een diergedeelte van de studie. Toen wetenschappers 6-shogaol combineerden met een chemotherapie voor kanker, zagen ze een significante toename van apoptose van leverkankercellen, wat aangeeft dat gember potentieel biedt als een veilige, aanvullende behandeling voor leverkanker.

Honing en acetaminophen Toxiciteit

Honing beschermd tegen door acetaminophen geïnduceerde levertoxiciteit in een dierstudie gepubliceerd in de "Archives of Iranian Medicine" in november 2012. In de studie verminderde honing de verhoogde leverenzymspiegels - een teken van stress op de lever - aanzienlijk door hoge doses paracetamol. Antioxidant-enzymniveaus werden gehandhaafd en niveaus van geoxideerde lipiden, die ontstekingen kunnen bevorderen, daalden bij met honing gesupplementeerde dieren. Onderzoekers zagen ook minder door acetaminophen geïnduceerde gebieden van schade in de levers van dieren die honing consumeerden in vergelijking met een controlegroep.


Bekijk de video: Gemberthee is zo gezond, Dit gebeurt er met je lichaam als je iedere dag gemberthee drank! (Mei 2022).