Adviezen

Linzen voor trainingen

Linzen voor trainingen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Linzen, afkomstig uit India, zijn gedroogde zaden van de familie van peulvruchten of peulvruchten. Linzen groeien in een peul zoals erwten en bonen, met twee linzenzaden in elke peul. Veel soorten linzen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder geel, oranje, rood, groen, bruin en zwart. Deze voedzame peulvruchten zijn ongeveer 26 procent eiwit en bevatten oplosbare en onoplosbare vezels, foliumzuur, vitamine B en C en mineralen. Linzen zijn een rijke bron van antioxidanten en zitten vol met omega-3-vetzuren, calcium en voedingsvezels.

Linzen en oefening

Linzen zijn een van de vele voedingsmiddelen die individuen ten goede komen tijdens langdurige activiteit en zware trainingen. Atletische prestaties lijden wanneer mensen trainen terwijl ze honger hebben of een licht gevoel in het hoofd hebben. Linzen zijn een van de beste voedingsmiddelen die atleten en andere actieve mensen kunnen eten omdat ze zo'n gezonde bron van eiwitten, complexe koolhydraten, vezels, zink en ijzer zijn. Wat u eet en wanneer u eet, heeft dit invloed op de afgifte van glucose - bloedsuiker - in het bloed. Dit is een belangrijke factor bij het handhaven van uithoudingsvermogen en kracht tijdens een training of atletische activiteit.

Linzen eten voordat je gaat sporten

Het eten van een maaltijd met veel koolhydraten voor het sporten verhoogt de toegankelijkheid van complexe koolhydraten of glycogeen die je spieren nodig hebben. Linzen bevatten grote hoeveelheden eiwitten en koolhydraten, waardoor ze een uitstekend ingrediënt zijn voor maaltijden of snacks vóór de training. Omdat ze echter moeten koken, moet je van tevoren plannen als je ze klaar wilt hebben om te eten voor een training.

Dieetvoorzorgsmaatregelen vóór een training

Het doel van eten en drinken vóór de training is om uw lichaam te voorzien van vloeistoffen en brandstof die nodig zijn voor energie-inspanning. Eet snacks vóór de training ver genoeg van tevoren zodat je maag leeg kan raken voordat je gaat sporten. Selecteer voedingsmiddelen die gematigde op koolhydraten gebaseerde voedingsstoffen bieden en honger voorkomen, maar die darmklachten minimaliseren. Sommige mensen ervaren gas of krampen door het eten van linzen, zemelen, granen of fruit vlak voordat ze gaan sporten. In het artikel 'Richtlijnen voor sportvoeding voor de vegetariër' beveelt de geregistreerde diëtiste Enette Larson aan om de pre-workout-maaltijden te beperken tot ongeveer 800 calorieën en vervolgens ongeveer een uur te wachten voordat u traint voor elke 200 gegeten calorieën.

Koolhydraten aanvullen tijdens trainingen

Voldoende vochtinname is van vitaal belang voor alle soorten oefeningen, en het vervangen van vloeistoffen en koolhydraten tijdens het sporten is essentieel. Het consumeren van koolhydraten tijdens trainingen kan zowel de duur verhogen als de intensiteit die atleten kunnen uitoefenen voordat ze uitgeput raken. Het eten van voedsel zoals linzen is gunstig voor personen die deelnemen aan lichamelijke uithoudingsevenementen en ook voor korte maar intense trainingen. Deze koolhydraatrijke voedingsmiddelen kunnen vermoeidheid vertragen door brandstof toe te voegen voor werkende spieren en door te voorkomen dat de bloedsuiker daalt.

Linzen eten na het sporten

Het eten van een kleine hoeveelheid koolhydraten kort na het sporten vult glycogeen aan, een koolhydraat dat wordt opgeslagen in de spieren en wordt gebruikt voor energie, volgens de geregistreerde diëtiste Carol M. Bareuther, in haar artikel uit 2010, "Oefening: Moet je voor of na eten?" Gevoel uitgeput na langeafstandstraining is niet ongebruikelijk. Kate Fischer, een erkende diëtiste, publiceerde in 2012 een artikel in Walk About Magazine waarin ze uitlegde dat actieve personen sneller herstellen als ze een kleine maaltijd eten bestaande uit een hoogwaardige eiwitbron en een vezelrijke, voedzame koolhydraat. bron. Ze beveelt aan om voedingsmiddelen, zoals bonen of linzen, te combineren; mager vlees; eieren; soja-eiwit; magere zuivelproducten; donkere, felgekleurde verse groenten en fruit; volle granen en gezonde vetten, waaronder noten, zaden, olijven, avocado en zalm.


Bekijk de video: 8 verrassende positieve effecten van chiazaden (Mei 2022).