Adviezen

Gewichtheffen om de maag plat te maken

Gewichtheffen om de maag plat te maken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Spotreductie - het idee dat het trainen van een lichaamsdeel vet in dat gebied vermindert - is een mythe. Als je bijvoorbeeld crunches uitvoert, versterk je je buikspieren, wat een meer strak uiterlijk geeft, maar je verbrandt geen vet exclusief rond je buik. De enige manier om gewicht te verliezen is om meer calorieën te verbranden dan u opneemt. Om uw maag te plat te maken met een routine voor gewichtstraining, moet u daarom een ​​sterke aerobe component opnemen en een krachttraining toevoegen om uw buikspieren te helpen versterken.

Circuit training

Stap 1

Voer circuittraining uit om uw algehele lichaamsvet te verminderen. Een circuit bevat meerdere oefeningen die je achter elkaar uitvoert, zonder tussendoor rust. Dit soort training houdt je hartslag verhoogd en helpt je calorieën te verbranden. Regelmatige circuittraining gecombineerd met een verstandig dieet helpt je meer calorieën te verbranden dan je binnenkrijgt, waardoor je lichaamsvet vermindert. Circuittraining verbrandt vet over je hele lichaam, inclusief je buik.

Stap 2

Kies oefeningen om in je circuit op te nemen. Bijna elke vorm van krachttraining kan in een circuit passen. Til vrije gewichten op, gebruik fitnessapparaten of kies een combinatie van beide. De sleutel is om minstens 20 minuten in beweging te blijven. Vermijd bijvoorbeeld het opnemen van meerdere barbelloefeningen als u gedwongen wordt om vóór elke oefening gewichten uit de balk toe te voegen of te verwijderen. Voel je vrij om die oefeningen op te nemen als je een sportschool vindt met meerdere halters met een vast gewicht. Neem ook geen machines op die gecompliceerde instellingen vereisen. Als je verliefd bent op een bepaalde oefening die een tijdrovende installatie omvat, maak dit dan de eerste oefening in je circuit.

Stap 3

Werk verschillende spiergroepen op verschillende dagen. Laat uw spieren ongeveer 48 uur rust tussen gewichtstrainingssessies. Je kunt om de andere dag een circuit voor het hele lichaam uitvoeren, of de ene dag je bovenlichaam trainen en de volgende dag je onderlichaam. Je kunt bijvoorbeeld op een dag een circuit doen met bankdrukken, militaire persen, biceps-krullen en triceps-extensies, en vervolgens de volgende dag dumbbell squats en lunges, beenkrullen en beenextensies doen.

Buikkrachttraining

Stap 1

Ga met je gezicht naar boven op een schuine bank om barbell push crunches uit te voeren. Plaats uw knieën op de bocht van de bank en uw voeten onder de voetkussens. Houd een halter met een bovenhandse greep met je handen op schouderbreedte uit elkaar en je armen gestrekt recht omhoog, ten opzichte van de vloer. Adem uit terwijl je je bovenlichaam naar het plafond krult terwijl je armen verticaal blijven en je onderrug op de bank blijft. Adem in terwijl je jezelf naar de startpositie laat zakken.

Stap 2

Werk aan al je buikspieren door een haltertrui uit te voeren. Ga met je bovenrug over een bank liggen en je voeten plat op de vloer. Houd je schenen verticaal en je lichaam recht van je knieën naar je schouders. Pak een halter in beide handen vast en strek je armen horizontaal voorbij je hoofd. Adem uit terwijl u de halter boven uw bovenborst optilt en adem vervolgens in terwijl u het gewicht in de beginpositie terugbrengt.

Stap 3

Ga met de voorkant naar boven op de vloer voor een machine met lage katrol liggen om je rectus abdominis-spieren te richten - de spieren die je de ‘zes pack’ abs-look kunnen geven. Bevestig de riemen aan beide enkels en aan de lage riemschijf. Ga plat liggen en pak een steun achter je hoofd. Adem uit terwijl je je knieën naar je bovenborst brengt door je heupen en knieën te buigen en vervolgens je onderrug. Adem in terwijl je langzaam terugkeert naar de startpositie.

Tip

  • Vergeet niet om uw buikkrachttraining te combineren met circuittraining - of een vergelijkbare calorie-verminderingsinspanning - zodat u het nodige vet verbrandt om uw maag plat te maken. Je kunt bijvoorbeeld de ene dag een circuit doen en de volgende dag versterken. Of voer je buik krachttraining direct nadat je je circuit hebt voltooid. Voer 10 tot 15 herhalingen van elke oefening uit tijdens je buik krachttraining.


Bekijk de video: Beginner workout Vetvetbranding, Buik, Billen en Benen (Mei 2022).