Adviezen

Licht Isometrische versterkingsoefeningen voor biceps

Licht Isometrische versterkingsoefeningen voor biceps


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Isometrische of statische oefening omvat geen lichaamsbewegingen of gezamenlijke bewegingen. De spieren worden bewerkt door weerstand te duwen, waardoor de spieren samentrekken en werken. Deze oefeningen zijn vooral effectief als u revalideert van een blessure of gewrichtsproblemen hebt. Isometrische biceps-oefeningen versterken het bewerkte spiergebied en zijn nuttig bij het handhaven van uw biceps-kracht.

Isometrische biceps contractie

De isometrische bicepscontractie is een lichtversterkende oefening die ook nuttig is als warming-up vóór de training. Ga staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, rug recht en armen langs je lichaam. Buig je rechterarm 90 graden bij de elleboog en zorg ervoor dat je de elleboog aan je zijde houdt. Neem je linkerhand en duw op je rechterpalm, houd je rechterarm in een hoek van 90 graden en duw tegen de weerstand van je linkerhand. Houd deze wee 30 tot 60 seconden vast. Keer terug naar de startpositie en herhaal de oefening met uw linkerarm. Voer een set van acht tot 12 herhalingen uit.

Isometrische halter krullen

Gebruik halters van 5 kilo of een ander licht gewicht dat gemakkelijk te tillen is. Je kunt zelfs soepblikken gebruiken voor deze oefening. Houd de halters langs je lichaam met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Buig langzaam naar de ellebogen, breng je onderarmen tot 90 graden en draai je handpalmen naar boven. Houd deze wee 30 tot 60 seconden vast. Houd je buikspieren strak en je rug recht. Adem normaal; hou je adem niet in. Keer terug naar de startpositie en herhaal dit voor één set van acht tot 12 herhalingen.

Isometrische Biceps houden met handdoek

Isometrische oefeningen kunnen overal en zonder gewichten worden gedaan. De isometrische biceps hold gebruikt een handdoek en kan overal worden gedaan, waardoor het een efficiënte oefening is wanneer u onderweg bent. Voor deze oefening heb je een normale badhanddoek nodig. Draai de handdoek in een lange rechte lijn. Ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan. Plaats uw rechtervoet op de onderkant van de handdoek. Houd het andere uiteinde van de handdoek op heuphoogte met uw handpalm naar boven gericht. Krul je rechterarm omhoog naar je borst en houd hem in een hoek van 90 graden vast. Houd de wee 30 seconden vast. Stap vervolgens met je rechtervoet naar achteren, schuif de handdoek met je voet en houd de handdoek nog 30 seconden in een hoek van 45 graden. Herhaal met de andere kant. Voer een set van acht tot 12 herhalingen uit. Je kunt de moeilijkheidsgraad variëren door dichterbij te komen voor meer moeilijkheidsgraad of verder weg om het gemakkelijker te maken.

Isometrische bureauoefening

Een andere handige isometrische oefening is er een die je op kantoor kunt doen terwijl je achter je bureau zit. Plaats je voeten plat op de vloer. Ga zitten met je rug recht en je buikspieren strak. Plaats uw handen, handpalmen omhoog, aan de onderkant van uw bureau. Zorg ervoor dat je ellebogen in een hoek van 90 graden blijven. Mogelijk moet u de hoogte van uw stoel aanpassen om de juiste hoek te krijgen. Duw je handpalmen omhoog tegen je bureau en houd de wee 30 seconden vast. Herhaal dit voor een set van acht tot 12 herhalingen.

Tips

Adem normaal tijdens het uitvoeren van isometrische oefeningen. Isometrische oefeningen verhogen de bloeddruk tijdens de oefening en het vasthouden van uw adem kan deze verhoging van de bloeddruk verergeren. Opwarmen voor het sporten om blessures te voorkomen en strekken na het sporten. Houd uw buikspieren strak tijdens het uitvoeren van elke oefening, omdat het u helpt om een ​​juiste houding te behouden, terwijl u de kernkracht verbetert. Raadpleeg uw arts of zorgverlener voordat u met een trainingsprogramma begint.


Bekijk de video: Bicep & Tricep Super Set Workout - Resistance Band Exercises (Mei 2022).