Adviezen

Lineaire training versus Laterale training

Lineaire training versus Laterale training


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lineaire en laterale training verwijzen naar manieren om behendigheidsoefeningen te ontwerpen voor sporttraining. Voor atleten die een baan of een veld op en neer bewegen, zoals tennis- of basketbalspelers, is de mogelijkheid om vooruit en achteruit te bewegen en van links naar rechts cruciaal voor optimale prestaties. Beide soorten training zijn even belangrijk voor atleten die zich tijdens wedstrijden in meerdere richtingen bewegen.

Lineaire training

Veel van je dagelijkse bewegingen worden uitgevoerd in een lineair vlak, wat betekent dat je vooruit of achteruit gaat. De eenvoudige handeling van wandelen of joggen is meestal lineair van aard. Voor atleten bestaat lineaire training uit sprints, focus op armbestuurders - de armen naar voren en naar achteren pompen - en zelfmoordruns. Deze oefeningen helpen de snelheid te verbeteren, maar kunnen ook coördinatie inhouden als u wordt gevraagd snel vooruit te rennen en op één been te stoppen.

Laterale training

Hoewel snel vooruit gaan essentieel is voor atleten, is dat ook het vermogen om snel van richting te veranderen. Laterale training helpt je deze vaardigheid te ontwikkelen. Side shuffles, boxconusboren en T-vormige runs zijn voorbeelden van laterale training. Laterale training helpt je over een veld te bewegen om een ​​voetbal te schoppen of om een ​​onvoorspelbare serve in racketball terug te geven.

Atleten en elke dag

Een studie gepubliceerd in het januari 2008 nummer van het "Journal of Strength and Conditioning Research" ontdekte dat een trainingsprogramma dat zijwaartse bewegingen combineerde met snelheidstraining en plyometrische training resulteerde in de grootste verbeteringen in atletische prestaties bij jonge tennisspelers. Voor de gemiddelde persoon is laterale en lineaire training ook belangrijk. De mogelijkheid om zijwaarts te gaan, kan je helpen een tegemoetkomende auto te ontwijken of te herstellen van een zijwaartse reis van een stoeprand.

Onbalans

Als u zich uitsluitend op laterale of lineaire training concentreert, worden bepaalde spieren te sterk, wat leidt tot onevenwichtigheden die zwakte of letsel kunnen veroorzaken. Lopers die bijvoorbeeld veel voorwaartse beweging hebben, lijden vaak aan zwakke gluteus medius en minimus-spieren - de spieren aan de zijkanten van de heup. Hoewel je specifiek wilt trainen om je vaardigheden in een specifieke sport te verbeteren, kan elk trainingsprogramma dat een hele bewegingsrichting verwaarloost op de lange termijn rampzalig zijn.


Bekijk de video: Periodization for Bodybuilding With Examples (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Bradon

    Ja het is fantastisch

  2. Dosida

    Welke woorden nodig ... geweldig, het opmerkelijke idee

  3. Zulkisida

    Ik denk dat je de juiste oplossing zult vinden. Maak je geen zorgen.Schrijf een bericht