Adviezen

Lijst met trainingsdoelen en doelstellingen


Beslissen dat je in vorm wilt komen is een groot probleem; het kan echter moeilijk zijn om je aan een routine te houden zonder een plan. Dat is de reden waarom het ontwikkelen van trainingsdoelen en -doelstellingen zo belangrijk is - het is veel waarschijnlijker dat u zich ertoe verbindt regelmatig te trainen als u dat doet. Volgens de American Council for Exercise helpt het volgen van het SMART-plan bij het ontwikkelen van doelen je om doelen te creëren die je met succes kunt bereiken. SMART is een acroniem dat staat voor specifiek, meetbaar, haalbaar, lonend en tijdsgebonden.

Verbeterde gezondheid

Verbeterde gezondheid en grotere fysieke fitheid behoren tot de meer populaire doelen die mensen hebben bij het begin van een nieuwe trainingsroutine. Cardiovasculaire oefening is in dit verband vooral belangrijk omdat het de gezondheid van het hart verhoogt en hartaandoeningen, diabetes, beroertes en zelfs kanker kan voorkomen, volgens de Mayo Clinic. Het is waarschijnlijk dat u zelfs een betere slaap zult ervaren.

Gewichtsverlies

Gewichtsverlies is een ander doel waarnaar u misschien streeft. Oefening helpt calorieën en tonusspieren te verbranden. Een combinatie van cardiovasculaire en krachttraining is het beste omdat ze calorieën en kilo's verbranden en spiermassa opbouwen, waarvan de laatste uw metabolisme verhoogt. Natuurlijk is het eten van een gezond dieet ook absoluut noodzakelijk bij het werken aan gewichtsverlies of gewichtsbehoud.

Verhoogde kracht en uithoudingsvermogen

Een toegewijde oefening voor weerstand of krachttraining zal kracht en uithoudingsvermogen opbouwen. Dergelijke oefeningen omvatten vaak het gebruik van gewichten, weerstandsbanden of uw eigen lichaamsgewicht in een poging om spiermassa te vergroten. Je zult niet alleen in staat zijn om meer te tillen en je daardoor sterker te voelen, je vermindert ook je risico op osteoporose en de effecten van veroudering.

Verbeterde geestelijke gezondheid

Regelmatig sporten kan ook je psychische gezondheid verbeteren. Het is aangetoond dat sporten de endorfines verhoogt, waardoor u zich positiever en gelukkiger kunt voelen. Plus, als je gewicht verliest en je lichaamsbouw verbetert, zul je je waarschijnlijk beter voelen over jezelf, wat een verbeterd zelfbeeld bevordert. Trainen kan ook stress verminderen en mentale helderheid verbeteren.


Bekijk de video: Wil jij van 2015 een zakelijk succes maken? (Januari- 2022).