Info

Wat werken achterwaartse dips?


Dips zijn er in een aantal variaties en namen, waaronder triceps dips, borstdips, stoeldips, bench dips en reverse dips, afhankelijk van hoe ze worden uitgevoerd. Achterwaartse dips, ook wel achterwaartse dips genoemd, uitgevoerd met je armen achter je en je benen voor, richten zich op de triceps brachii, met behulp van een breed scala aan bovenlichaamsspieren om je te helpen de bewegingen uit te voeren.

Soorten dipjes

Dips zijn gymnastiekoefeningen die uw lichaamsgewicht gebruiken om uw bovenlichaam te trainen terwijl u uzelf optilt en laat zakken tussen twee stoelen, banken of bars, of tegen een bank, bank, stoel of ander object achter u. Er zijn twee basisvariëteiten: verticaal, met je armen recht en je lichaam loodrecht op de vloer in verhoogde positie; en in een hoek van 45 of 90 graden met de vloer, met de armen achter je. Beide soorten dips werken op dezelfde spieren als de verticale dips worden uitgevoerd tussen stangen op schouderbreedte, stoelen of banken. Verticale dips uitgevoerd tussen bredere balken richten zich op je borstspieren. Sommige dips zijn moeilijker uit te voeren dan anderen op basis van of je voeten op de grond zijn of dat je hulp of gewichten gebruikt tijdens het uitvoeren van de dips.

Spier gebruik

De doelspieren tijdens omgekeerde dips zijn de triceps, gelegen aan de achterkant van je bovenarmen. Dit maakt dips een nuttige oefening als je doel is toning. Spieren die u tijdens de oefening helpen, zijn spieren op uw schouders, borst, rug en nek. Je biceps, gelegen aan de voorkant van je bovenarmen, en trapezius, gelegen in het midden van je rug, helpen je lichaam te stabiliseren tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

Achterwaartse dip uitvoeren

Ga met uw rug naar een stabiele bank, bank of stoel staan ​​en plaats uw handen op het object achter u. Beweeg je voeten naar voren totdat je benen recht zijn en in een hoek van 45 graden met de vloer. Verhoog en verlaag uzelf langzaam, pauzeer tussen elke verhoging en verlaging, als uw doel maximale spieropbouw is. Voer uw herhalingen snel uit als uw doel spieruithoudingsvermogen is of als u uw hartslag wilt verhogen tijdens een cardiotraining. Buig je knieën, breng je hielen tot halverwege je kont, om de oefening gemakkelijker te maken.

Variaties

Om omgekeerde dips moeilijker te maken, brengt u uw voeten omhoog op een doos, bank, stoel of ander voorwerp over de lengte van de benen voor u. Breng jezelf omhoog en omlaag tussen de twee objecten, laat je billen zo ver mogelijk zakken, pauzeer en hef vervolgens jezelf op voor meer spieropbouw. Verhoog en verlaag uzelf snel voor uithoudingsvermogen en cardio-sets. Voeg een gewichtsriem toe om het spiergebruik te vergroten als uw doel spieropbouw is.