Adviezen

Lijst van Kriya Yoga-goeroes

Lijst van Kriya Yoga-goeroes


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn acht Kriya-yoga-goeroes die worden beschouwd als de moderne meesters van de praktijk. Hun afkomst werd gecreëerd door een meester die een waardige discipel als zijn opvolger zalfde. Elke meester heeft de fakkel opgepikt om de leer van Kriya-yoga onder een nog breder publiek te verspreiden. De eerste goeroe in deze lijn, Mahavatar Babaji Maharaj, wordt volgens de Angel Fire-website beschouwd als "een perfecte goddelijke incarnatie in menselijke vorm". De volgende meesters zijn echter beslist menselijk.

Kriya Yoga

Van Kriya-yoga wordt gezegd dat het een wetenschappelijke praktijk is die leidt tot spirituele groei, voornamelijk door meditatie en gecontroleerde ademhaling. Kriya-yogameesters zijn in staat om een ​​bewegingloze, ademloze en poelloze toestand te bereiken die lijkt op opgeschorte animatie. Het is de hoogste prestatie in Kriya-yoga, waardoor ze met God kunnen communiceren in een staat van onthechting van de wereld, geest en lichaam. Het ultieme doel van Kriya yoga is het bereiken van kosmisch bewustzijn van de eenheid van de hele schepping, waardoor de beoefenaar de wereld met onvoorwaardelijke liefde, dankbaarheid en vreugde kan bekijken. Kriya yoga is een niet-sectorale praktijk en vindt waarheid in de leer van alle grote godsdiensten ter wereld.

Mahavatar Babaji en Lahiri Mahasaya

Babaji wordt beschouwd als meer dan 2000 jaar oud, volgens Kriya yoga overtuigingen. Er wordt gezegd dat hij een onsterfelijk is, 'een groot spiritueel wezen voorbij menselijke beperkingen', dat meestal onzichtbaar blijft, volgens de Kriya-yogawebsite. Er wordt gezegd dat Babaji in de Himalaya leeft, waar hij wordt vergezeld door gevorderde discipelen. De volgende meester in het moderne geslacht, Lahiri Mahasaya, zou in 1861 zijn Kriya-yogatraining van Babaji hebben ontvangen. Hij zou Babaji op een weg in de Himalaya hebben ontmoet en zijn student zijn geworden. Babaji droeg Lahiri op om iedereen te initiëren die Kriya yoga wilde beoefenen, en Lahiri trok duizenden volgelingen naar de discipline. Als gevolg hiervan wordt Lahiri soms de vader van Kriya-yoga genoemd. Lahiri is een belangrijk rolmodel voor Kriya-yoga, omdat hij een normaal gezinsleven leidde, een gewone baan had en toch de hoogtepunten van zelfbewustzijn bereikte.

Overgangsmasters

De volgende drie meesters gebouwd op de basis gelegd door Lahiri. Shrimat Bhupendranath schreef tientallen boeken en vestigde een aantal ashrams in India. Swami Shriyukteshwar was een academicus die een belangrijk Kriya-yogaprincipe promootte: dat oosterse en westerse religies essentiële kenmerken delen. Satyananda Giri is misschien het best bekend voor het promoten van een jeugdvriend, Paramahansa Yogananda, naar het geslacht van Kriya-yogameesters.

De moderne meesters

Paramahamsa Yogananda bracht Kriya yoga naar de Verenigde Staten in 1920 en verbleef er om de Zelfrealisatie Kerk op te richten, preken de verenigbaarheid van yoga en christelijke leerstellingen. Zijn boek, 'De autobiografie van een yogi', blijft extreem populair en zijn kerk blijft bloeien in Amerika in de 21e eeuw. Paramahamsa Hariharananda pakte vervolgens de fakkel en richtte het Kriya Yoga Institute op, dat hoofdstukken heeft in heel Amerika, Europa en de rest van de wereld. Zijn opvolger en de huidige meester, Paramahamsa Prajnanananda, werd in 1960 in India geboren. Hij is een voormalig professor in de economie, een geleerde in religieuze geschriften en een vruchtbare auteur en spreker die het volgende blijft verhogen voor Kriya yoga.


Bekijk de video: Ong Namo Guru Dev Namo. 8 Hours (Mei 2022).