Adviezen

Lijst met gemiddelde jazzdansoefeningen

Lijst met gemiddelde jazzdansoefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je het jazzplein beu bent en de kickballwisseling verandert, ben je misschien klaar om door te gaan naar intermediaire jazz. Gemiddelde jazz is meer dan nieuwe stappen - het gaat over het combineren van beginstappen op nieuwe, complexe manieren en het toevoegen van je eigen flair. Er zijn echter enkele zetten die je aan je repertoire kunt toevoegen en combineren voor choreografie.

Pas de BourrГ © e

Pas de bourrГ © e is een jazzstap geleend van ballet. Terwijl sommigen het als een beginstap onderwijzen, wordt het een tussenbeweging wanneer je armen toevoegt en de stap draait. Een eenvoudige pas de bourrГ © e bestaat uit drie kleine stappen: een achterkant, een zijkant en de laatste aan de voorkant of aan de andere kant. U kunt de manier wijzigen waarop u de drie stappen uitvoert. De eerste twee kunnen bijvoorbeeld op je ballen liggen en de laatste op je hele voet in een plie. Andere opties omvatten alle stappen op je tenen, allemaal in plie of allemaal met een lichte sprong. Om de trede te draaien, draai je lichaam naar de voet die erachter stapt en maak je alle treden dichter bij elkaar. Je kunt een halve draai doen om te starten en je vervolgens naar een hele beurt werken.

Lay-out

Een lay-out is een iconische jazzdansbeweging die er veel moeilijker uitziet dan hij is. Voordat je een lay-out probeert, moet je je rugspieren opwarmen, want deze omvat een rugbuigende beweging. Om een ​​impuls te krijgen om in een lay-out te gaan, begin je met een chaine of chasse. Schop je rechterbeen naar voren in een groots gevecht en buig tegelijkertijd je rug zo ver als je kunt. Open je borst terwijl je boog en trek je schouders naar beneden om een ​​mooie lijn met je lichaam te creëren. De teen op je rechterbeen moet worden gericht met je staande been gebogen en je schopbeen recht. Raak de lay-out scherp en houd hem minstens een volledige telling in de muziek vast - stel je voor dat iemand je foto in de pose neemt.

Potlood beurt

Potloodbochten zijn ingetogen, maar nemen aanzienlijke techniek om uit te voeren. Begin vanuit een balwisselpositie met rechtervoet terug in plie. Duw je achterste voet af en draai over je rechterschouder met beide knieën recht. Potloodbochten gaan niet over hoe hoog je kunt trappen, dus trap je vrije been slechts een paar centimeter van de vloer en wijs je teen. Balans is cruciaal voor deze stap, dus focus op een goede houding en span je kernspieren aan terwijl je draait. Zie je rechterbeen als een potlood en je puntige teen is de scherpe punt.

Hitch Kick

Hitch-kicks lijken een beetje op een vechtsportbeweging, dus stel je voor dat je een onzichtbare vijand schopt wanneer je ze leert. Eén knie komt in de richting van de borst en terwijl dat been weer naar beneden gaat, schopt het andere been recht voor u zo hoog als u kunt. Beide benen zullen tegelijkertijd in de lucht zijn, maar verschillende dingen doen, waardoor dit een uitdagende beweging is. Begin met alleen een beetje van de grond te springen en probeer dan een paar meter van de grond af te komen naarmate je geavanceerder wordt.


Bekijk de video: Peter Dehing Dance Studios - Jongens klas 8 tm 11 jaar 2012 (Mei 2022).