Adviezen

Lijst van spieruithoudingsoefeningen

Lijst van spieruithoudingsoefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als gevraagd wordt hoe belangrijk spieruithoudingsvermogen is, kunnen de meeste sporters het op de lijst zetten na doelen zoals gewichtsverlies, omgaan met "probleem" lichaamsdelen en spieropbouw. Maar het opbouwen van gespierd uithoudingsvermogen helpt je eigenlijk om de andere fitnessdoelen die je hebt gesteld te bereiken. De vijfde editie van "Fitness for Life" meldt dat spieruithoudingsvermogen u in staat stelt langer te trainen, helpt bij een goede houding, spierpijn en blessures vermindert en verbranding van lichaamsvet bevordert terwijl de vetvrije massa toeneemt.

Weerstandstraining

Weerstandstraining met losse gewichten is het eerste waar u aan denkt als u denkt aan spieruithoudingsoefeningen. Je kunt echter veel soorten weerstanden gebruiken, waaronder kabelmachines en kettlebells. Onthoud dat bij het opbouwen van uithoudingsvermogen, u een lichter gewicht moet gebruiken en voor meer herhalingen moet gaan. Voor het opbouwen van spier-uithoudingsvermogen kettlebell adviseert instructeur Mike Mahler een "rondes-workout" te doen waarbij je zoveel mogelijk herhalingen doet binnen een tijdsbestek van 60 seconden. Een ander aanbevolen plan is om met minder herhalingen te beginnen en elke set je gewicht te laten vallen terwijl je je herhalingen verhoogt. Effectieve oefeningen voor spieruithoudingsvermogen zijn militaire persen, voorovergebogen rijen, voorhurk, pullups, longe-schakelaarsprongen, crunches, goede ochtenden en vloerpersen.

Circuit training

Omdat circuittraining bestaat uit getimede sets van verschillende oefeningen, is het op maat gemaakt om het spieruithoudingsvermogen te verbeteren. "Fitness for Life" somt een paar oefeningen op die geen apparatuur vereisen die u kunt afwisselen met gewichtsmachines of vrije gewichtsoefeningen in een circuit zoals zijstandaards, rompverlengingen, zitplooien en gebogen arm hangt.

Pilates

Als je ooit een Pilates-les hebt meegemaakt, weet je al hoe effectief Pilates-oefeningen kunnen zijn om het algehele uithoudingsvermogen te verbeteren. In een studie gepubliceerd door het Department of Health and Exercise Science aan het Gustavus Adolphus College in Minnesota, ontdekten onderzoekers dat Pilates na 12 weken het spieruithoudingsvermogen verbeterde met slechts twee sessies van 60 minuten per week. Een paar Pilates-bewegingen die helpen bij het werken aan spieruithoudingsvermogen zijn de fiets, brug, zweven met hoofd en borst, de honderd, beencirkels, planken, de zwaan en de teaser.

Tips voor spier-duurtraining

Een van de belangrijkste doelen van het opbouwen van spieruithoudingsvermogen is het voorkomen van letsel, maar als u uw spieruithoudingsoefeningen niet correct benadert, kunt u toch verwondingen oplopen. Fitnessprofessionals raden aan om op te warmen voordat ze met hun training beginnen en eerst met oefeningen met een lagere intensiteit te beginnen. Vergeet niet om op natuurlijke wijze te ademen en houd uw adem niet in tijdens het uitvoeren van oefeningen. Neem de tijd om je te concentreren op de juiste techniek en door het hele bewegingsbereik te bewegen bij elke oefening om het volledige effect van de beweging te krijgen.


Bekijk de video: Vis TV tip: lijst van viswateren (Mei 2022).