Adviezen

Een lijst met soorten fysieke trainers


Fysieke trainers zijn fitness-experts die u kunnen helpen uw lichaam vorm te geven en te verbeteren op basis van uw gezondheids- en fitnessdoelen. Fysieke trainers kunnen een aantal specialisaties hebben waarmee ze een trainingsplan kunnen maken dat is afgestemd op uw specifieke behoeften. Een persoon die herstellende is van een blessure, heeft een ander type trainer nodig dan iemand die traint voor een bodybuildingwedstrijd. Om deze reden is het belangrijk om de verschillende soorten fysieke trainers te begrijpen die beschikbaar zijn en de voordelen die ze kunnen bieden.

Sport en atletische trainers

Veel atleten, zoals boksers, huren fysieke trainers in om hen te helpen in vorm te komen voor hun doelsport en hun lichaam in topprestaties te houden. Dit soort fysieke trainers zijn experts in sportcompetitietraining en weten hoe ze het lichaam kunnen maximaliseren voor optimale prestaties in die specifieke sport. Deze trainers richten zich op de spiergroepen die de atleet het meest gebruikt en ontwerpen trainingsschema's om de prestaties in probleemgebieden te helpen verbeteren. Hun doel is het lichaam van de cliënt te ontwikkelen op een manier die hen zal helpen uit te blinken in hun sport.

Trainers voor bodybuilders

Bodybuilders huren ook fysieke trainers in bij het voorbereiden van een wedstrijd. In tegenstelling tot andere sporttrainers richten trainers voor bodybuilders zich minder op cardiovasculair uithoudingsvermogen en prestatievermogen. In plaats daarvan concentreren ze zich op de oefeningen die spiermassa en definitie creëren. Omdat het doel van bodybuilding is om een ​​gespierde lichaamsbouw te vertonen, moeten fysieke trainers die met bodybuilders werken experts zijn in gewichtheftechnieken en spieropbouwstrategieën, zodat hun klanten zichzelf kunnen pushen zonder het risico van letsel.

Trainers voor gewichtsverlies en gewichtsbehoud

Veel fysieke trainers helpen klanten om gewicht te verliezen en hun gewicht te behouden om algemene gezondheidsredenen. Deze trainers zijn experts in het bereiken van een goede algemene lichamelijke gezondheid in plaats van gespecialiseerde sporttraining. Ze richten zich op technieken om calorieën en vet te verbranden, de spierdefinitie te verbeteren en het cardiovasculaire uithoudingsvermogen te verbeteren. Ze leren ook de juiste techniek om letsel te voorkomen. ABC News beveelt in feite aan dat mensen die nog niet bekend zijn met krachttraining voor algemene fitness een trainer inhuren om de juiste techniek te leren.

Trainers voor fysiek herstel en revalidatie

Personen die herstellen van blessures hebben vaak fysieke trainers nodig om het revalidatieproces te helpen. Hersteltrainers moeten experts zijn in het gebruik van oefeningen en spierconditionering om het gebruik van het gewonde lichaamsdeel te helpen herstellen en hebben meestal fysiotherapie en revalidatie bestudeerd. Dit type trainer richt zich op het verbeteren van de conditie voor een specifiek gebied in plaats van het hele lichaam en hun doel is meestal om de patiënt te helpen normale functies terug te krijgen. Ze richten zich meestal niet op goed functionerende delen van het lichaam, tenzij ze op de een of andere manier verband houden met het letsel.


Bekijk de video: Vormen van agressie en crisisontwikkelingsmodel (Januari- 2022).