Adviezen

Lomi Lomi Massage Vs. Thaise yogamassage

Lomi Lomi Massage Vs. Thaise yogamassage


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er is een steeds groter wordend scala aan massagetechnieken beschikbaar bij spa's. In een samenleving die zich met veel stresskwesties bezighoudt, is dit een welkome ontwikkeling, maar het vormt wel het probleem waarvoor je moet kiezen. Lomi lomi en Thaise yogamassage bieden twee verschillende benaderingen, elk met zijn eigen voordelen.

Origins

Lomi Lomi-massage is ontwikkeld door de Polynesiërs en wordt het nauwst geassocieerd met Hawaiiaanse genezers en met de Huna-filosofie van genezing. Volgens Tracey Lakainapali gelooft Huna dat harmonie en liefde de twee staten zijn die alle wezens willen ervaren. Ze zegt dat de eenvoudigste manier om te begrijpen hoe lomi lomi in deze filosofie past, is door de alternatieve naam: "Loving Hands" massage. De massage is niet alleen een techniek; de masseur moet oefenen met een houding van liefde.

Thaise massage heeft zijn wortels in de Indiase Ayurvedische geneeskunde en traditionele Chinese medische technieken. Het is gebaseerd op de overtuiging dat alle levensvormen worden ondersteund door een energie die langs onzichtbare kanalen in het lichaam reist. Thaise massage moedigt zowel de cliënt als de masseur ook aan om de boeddhistische principes van mindfulness op te nemen door adembewustzijn en mededogen.

Technieken

Thaise massage lijkt op yoga. Het is niet nodig om je uit te kleden, hoewel je comfortabele kleding moet dragen, zoals kleding die je tijdens een yogales draagt. In vergelijking met Zweedse massage, die zich richt op het verlichten van spierspanning, richt de Thaise masseur zich op het deblokkeren van energie in de energiekanalen van het lichaam. Hij begint aan de voeten en werkt op acupressuurpunten; hij manipuleert ook de ledematen door ze uit te rekken en te buigen om een ​​soepele en harmonieuze energiestroom aan te moedigen.

De lomi lomi-masseur werkt op de blote huid. De behandeling begint vaak met een gebed van intentie om te genezen, en er is stilte tijdens de sessie om concentratie aan te moedigen. De masseur werkt intuïtief in plaats van een vaste reeks te volgen, dus elke massage is waarschijnlijk anders. De handen en onderarmen van de therapeut worden gebruikt in vloeiende, vloeiende bewegingen en de masseur kan verschillende delen van het lichaam tegelijkertijd masseren, bijvoorbeeld de schouder en de tegenoverliggende heup.

Thaise massage voordelen

Een van de vele voordelen van Thaise yoga is dat het lichaam door manipulatietechnieken een houding kan bereiken die voor de cliënt moeilijk zou zijn om alleen te doen. Het hebben van een Thaise massage helpt de fysieke flexibiliteit te vergroten en heeft tegelijkertijd een krachtig effect op de geest. Het is zowel ontspannend als verjongend en is gunstig, zelfs als u geen specifieke aandoening heeft die behandeling vereist. Therapeutisch gezien verleent het naar verluidt veel gezondheidsvoordelen van pijnbeheersing aan het stimuleren van het immuunsysteem en het verlichten van angst.

Lomi Lomi Voordelen

Net als Thaise massage zoekt de lomi lomi-masseur naar gebieden met overbelaste energie. Volgens Tamara Mondragon in Hawaiian Healing Arts is het bijzonder goed voor problemen met de bloedsomloop en kan het helpen om beroertes te voorkomen door de bloedvaten goed uitgezet te houden. Het verbetert ook de stroom van voedingsstoffen naar de spieren, en verlicht zo de spierspasmen die zich kunnen ontwikkelen tijdens sportactiviteiten. Het verbetert ook de verwijdering van afvalstoffen door het lymfestelsel en verhoogt het metabolisme. Op mentaal niveau verlicht het angst en depressie, waardoor de cliënt een positievere kijk op het leven heeft.

Zoals bij elke vorm van massage, is het belangrijk om de masseur te laten weten of je zwanger bent of bepaalde gezondheidsproblemen hebt.


Bekijk de video: Thai Lounge - Spa, Wellness & Massage in Glücksburg (Mei 2022).